Yollarbaşı'nın 10 yıllık sorunu çözüldü - Yeni muhtar sözünde durdu

TAKİP ET

Karaman’a yaklaşık 15 kilometre uzaklıktaki Yollarbaşı köyünde yaşayan vatandaşlar uzun yıllardır kent merkezine gelebilme noktasında ulaşım sorunu yaşıyordu. Bu sorunu çözüme kavuşturmak isteyen köyün yeni muhtarı Keramettin Gürsoy, aday olduğu yerel seçimlerde köyün ulaşım sorununu çözeceğine dair köy halkına söz vermişti. Seçimlerin ardından köyün yeni muhtarı olan Gürsoy, azalarıyla birlikte verdiği vaatlerin ilkini gerçekleştirerek Yollarbaşı Köy Muhtarlığına servis aracı tahsis etti. Servis aracının köye gelişini kutlayan köy halkı, köy meydanında kurban kesip, dua ederek servis aracının Yollarbaşı’na hayırlı olması temennisinde bulundu. 
Konuya ilişkin gazetemize konuşan Muhtar Gürsoy, ““10 yıldır köyümüzün servisi yoktu. Bundan dolayı özellikle yaşlı kesim ve kadınlarımız olmak üzere köyümüzde vasıtası olmayan ya da vasıtası arızalanan köy halkımız Karaman’a gidip gelme noktasında sorun yaşıyordu. Biz de 31 Mart seçimlerinde köyümüzün ulaşım sorununu çözeceğimize dair köy halkımıza söz verdik. Şükürler olsun, köyümüzün güzel insanlarının bu sorununu çözdük” dedi.
Köy servisinin hangi imkanlarla alındığını açıklayan Muhtar Gürsoy, “Muhtarlığımızın bir bütçesi yok. Bu konuda köyümüzde faaliyet gösteren mermer ocağından 10 bin dolar katkıda bulunacağının sözünü verdi. Yollarbaşılı olup yurt dışında yaşayan Hasan Sılay arkadaşımız 5 bin avro katkıda bulunacak. Karaman İl Genel Meclis Başkanım Tamer Yıldızbaş ve Karaman İl Özel İdaresi Genel Sekreterim Ali Yener Terlemez de yardımcı olacaklarını beyan ettiler. Şimdilik senet imzalayarak servisimizi köyümüz için tahsis etti. İnşallah ilerleyen süreçte de borcunu ödeyerek servisimizi tamamen köyün zimmetine almış olacağız” şeklinde açıklama yaptı.
Yollarbaşı – Karaman Merkez arasında çalışacak olan servisin hangi günlerde ve saatlerde sefer yapacağı ilerleyen günlerde duyurulacak.











yollarbaşı Keramettin Gürsoy