"Yerel yönetimde şeffaflık" diyerek mal varlığını açıkladı

TAKİP ET

'31 Mart yerel seçimleri öncesi Mal Beyanımı kamuoyu ile paylaşıyorum' diyen CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Recep Sertçelik, Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini de imzaladığını açıkladı. 

Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin bütçe, ihale ve belediye meclis toplantılarının yayınlanmasına yönelik maddeleri içeren Yerel Yönetim Şeffaflık Taahhütnamesini imzaladığını açıklayan CHP Karaman Belediye Başkan Adayı Recep Sertçelik, “Taahhütnamenin ve partimizin isteği doğrultusunda, kendime ve 1. derece yakınlarıma ait mal bildirimini de yapıyoruz. Şaka değil, gerçek; 1 Nisan’da şeffaf belediyecilik geliyor” dedi.
Sertçelik’in açıkladığı mal beyanına göre miras yoluyla kendisine geçen Ortaoba köyünde 12 tam tarla hissesi, yine Ortaoba köyünde avlulu kerpiç evi ve ahırı, Yeşilada mahallesinde bir meskeni bulunuyor.
Mal beyanında Recep Serçtçelik’in eşi Necmiye Sertçelik’in dedelerinden miras yoluyla intikal eden Ardahan’da 7 arsa ve çayır hissesi ile yine Ardahan’da bir kargir ev, ahır ve arsa hissesi çok hissedar olduğundan tapu devri henüz yapılmadığı belirtiliyor. Ayrıca Necmiye Sertçelik’in Ortaoba köyünde bir tam hisseli tarlası, Çeltek mahallesinde bir tam hisseli arsası ve Alanya’da tripleks villası bulunuyor. 
Taşınabilir mal bildiriminde ise 2 traktör, 2 otomobil yer alıyor. Altın, mücevherat ve para olarak da 400 gr 22 ayar bilezik, çeşitli banka hesaplarında toplam 2 milyon TL olduğu belirtiliyor. 
 

YEREL YÖNETİMLERDE ŞEFFAFLIK