UR-GE projesi toplantısı düzenlendi

TAKİP ET

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası Rekabeti Attırmak amacıyla, Ticaret Bakanlığı tarafından %75 hibe desteği ile gerçekleştireceği Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. 

Karaman Ticaret ve Sanayi Odası’ndan yapılan açıklamada “Karaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak Uluslararası Rekabeti Attırmak amacıyla, Ticaret Bakanlığı tarafından %75 hibe desteği ile gerçekleştireceğimiz Uluslararası Rekabeti Geliştirme (URGE) projesi bilgilendirme toplantısı yapıldı. 
Odamız toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa Gökhan Alkan ile odamıza kayıtlı Makine İmalat Sanayi üyelerimizin firma yetkilileri katılarak UR-GE projesi kapsamında fikir alışverişinde bulunuldu.
KTSO Proje Danışmanı Muhittin Koraş, URGE faaliyetlerinin firmaların gelişimi açısından çok önemli olduğunu belirterek, proje kapsamında sektörel yurtdışı ve fuar ziyareti organizasyonlarının yüzde 75’lik kısmının Ticaret Bakanlığı tarafından karşılanacağını dile getirdi.
Devletin, ihracatı arttırmak için her türlü desteği sağladığını ve URGE projesi toplam destek miktarının, faaliyetlere göre yaklaşık 40 milyon TL olduğun ifade eden Proje Danışmanı Koraş, desteklenen faaliyetlerin ortak pazar araştırmaları, pazar ziyaretleri, ticaret heyetleri, yurt dışı fuar ziyaretleri, eşleştirme faaliyeti ve küme tanıtım faaliyetleri olduğunu belirtti. 
Proje kapsamında firmaların, gelişme hızı yüksek ve Türkiye’nin nispeten düşük pazar payına sahip olduğu ülkelere yönelik ihracatlarının sürdürülebilir olarak artırılmasının sağlanması, şirket içi yapılanmanın ihracat stratejilerine uygun hale getirilmesi, şirketlerin ihracata yönelik insan kaynağı yetkinliğinin artırılması, şirketlere sistematik dış ticaret ve pazar araştırması yetkinliği kazandırılması ve hedeflenen yeni pazarlarda ihracata başlamalarının sağlanması amaçlanıyor.
Toplantının devamında danışman Muhittin Koraş tarafından proje ve desteklere yönelik bilgilendirmeler gerçekleştirildi” denildi.