Trendyol, Toykontakt Özel Seçkisi'ni satışa sundu

TAKİP ET

Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz: - "Mamut ve Toyart.ist ile işbirliğimizi, yoğun ilgi gören çok renkli bir fiziksel sergi sürecinin ardından dijital ortama taşıyarak büyüttük"

Trendyol Sanat, oyuncak tasarımını sanata dönüştüren Toyart.ist'in düzenlediği Toykontakt Özel Seçkisi'ni koleksiyonerlerin ve oyuncak sanatına ilgi duyanların beğenesine sundu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Trendyol, dijital sanat platformu Trendyol Sanat ile genç sanatçılara destek vermeye devam ediyor.

Trendyol Sanat'ın eş sponsoru olduğu, Mamut Art Project'in oluşumu Mamut Limited tarafından derlenen Toykontakt satışa sunuldu. Bülent Gültek ve MRE küratörlüğünde, Toykontakt, Türkiye'de oyuncak sanatı alanındaki üretimlerin yaygınlaştırılması için kurulan Toyart.ist çatısı altındaki sanatçıların tasarımlarından oluşuyor.

Karakter tasarımları ve popüler kültür ürünlerine mizahi yaklaşımlar içeren tasarım oyuncakların yer aldığı seçkide çeşitli tasarımcıların eserleri yer alıyor.

Geleneksel Türk sanatından heykele kadar geniş yelpazede özgün içeriklerin yer aldığı seçkiye Trendyol üzerinden ulaşılabiliyor.

- Toykontakt Trendyol Sanat Özel Seçkisi'ni sunmaktan heyecan duyuyoruz

Açıklamada görüşlerine yer verilen Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, Trendyol Sanat olarak Mamut Art Project'in yeni edisyonuna eş sponsor olarak katılmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Poyraz, sanatın kapılarını herkes için aralamak ve yaratıcılığı daha geniş kitlelere ulaştırmanın misyonlarının bir parçası olduğunu aktararak, Mamut ve Toyart.ist ile işbirliğimizi, yoğun ilgi gören çok renkli bir fiziksel sergi sürecinin ardından dijital ortama taşıyarak büyüttük. Toykontakt Trendyol Sanat Özel Seçkisi'ni sunmaktan heyecan duyuyoruz çünkü bizce bu, oyuncak tasarımı alanında üretim yapan yetenekli ve yaratıcı sanatçıların kitleselleşebilmesi adına önemli bir adım. Koleksiyonerlerin ve oyuncak meraklılarının ilgi çekici tasarımlara çevrim içi alışveriş rahatlığıyla erişmekten mutluluk duyacaklarına inanıyoruz. ifadelerini kullandı.

Toyart.ist kurucularından Bülent Gültek de düzenlenen sergiye ve Trendyol Sanat'ın verdiği desteğe dair yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

Toyart.ist olarak kendi stillerinde oyuncak tasarımı yapan sanatçıları öne çıkarabilmek ve disiplinler arası işler üreten sanatçıların oyuncak formatındaki üç boyutlu üretimlerini geniş kitlelere ulaştırabilmek bizim için öncelikli hedefler arasında yer alıyor. Üçüncü sergimize 'Toykontakt' ismini verirken, sanatçılar ve bu alana ilgi duyan sanatseverler arasındaki etkileşimi ön plana çıkarmak istedik. Her yıl yeni projeleriyle Türkiye'deki sanat ortamına yön veren Mamut Art Project'in yeni edisyonunda Trendyol Sanat'ın desteğiyle hedeflediğimiz etkileşimi, Trendyol Sanat seçkisiyle de yeni kitlelerle temas etme fırsatını yakalayacağız.

Mamut Art Project'in Kurucu Direktörü Seren Kohen Ojalvo ise Trendyol'un sanat alanında yaptıklarını uzun süredir takip ettiklerini vurguladı.

Trendyol ile özel bir projede bir araya gelmeyi uzun zamandır planladıklarını anlatan Ojalvo, Hayranı olduğumuz Toyart.ist'in 3 sergisinin de tam bu kesişme noktasında çok farklı bir etki yaratabileceğini düşündük. Bu kadar yeteneğin, alışılagelmişin dışında üretimlerle bir araya geldiği bir sergiyi böyle bir platforma taşımak ve bu sayede daha da geniş kitlelere ulaştırmak bizim için çok heyecan verici. görüşünü paylaştı.


AA