TOKİ'de aidat vurgunu

TAKİP ET

Karaman'da TOKİ evlerine yapılan akıl almaz zam nedeniyle vatandaşlar isyan bayrağını açtı

Karaman’da dar gelirli ve emekli vatandaşlar için yaptırılan ve 4. TOKİ olarak bilinen Yunus Emre Mahallesinde bulunan konutların aidat giderlerine % 71 oranında zam yapıldı. Yapılan zamla birlikte 2+1 dairelerin 471 lira olan aidat gideri 335 liralık bir artışla 806 liraya, 3+1 dairelerin aidat giderleri ise 370 liralık artışla 549 liradan 919 liraya yükseltildi.  1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olan yeni aidat zammı TOKİ Site Yönetimi tarafından site sakinlerine gönderilen kısa mesaj ve yazılı belge ile iletilirken, her geçen yıl artan zam oranı vatandaşların sitemine neden oldu.
“ÖDEDİĞİMİZ AİDATLAR BİR İŞE YARAMIYOR”
Asgari ücretle geçinmek zorunda kalan birçok TOKİ sakini, “Aldığımız maaşla TOKİ taksitini mi ödeyelim. Evimizin ihtiyaçlarını mı karşılayalım yoksa her yıl sürekli artan aidatları mı bilemedik. Neredeyse kira öder gibi aidat ödemeye başlayacağız. Bu nasıl bir hesaplamadır anlamadık. Site yönetimi bina aidatına yüzde 71’lik zammı neye ve kime göre yapıyor. Lüks sitelerle yarışır hale geldik neredeyse. Ödediğimiz aidatlar bari bir işe yarasa. Böyle böyle vurgun yapılıyor” diyerek sitemde bulundular.
Zamlı aidat ödemelerinin Temmuz ayı içerisinde tahsil edileceği bilgi edinilirken TOKİ tarafından bu ay içerisinde konut ödeme taksitlerine de yeni zam güncellemesi yapılacak.