Su kirliliğe karşı en önemli çözüm…

TAKİP ET

“Nitrat Eylem Planları İçin İzleme ve Raporlama Metodolojisi Oluşturarak Suların Tarımsal Kirliliğe Karşı Korunması Projesi” kapsamında “Yerel Farkındalık Arttırma Toplantısı” gerçekleştirildi.
Konya’da düzenlenen toplantıya Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü’nden proje sorumlusu ve teknik personeller de katılım sağladı.
Ülkemiz yarı kurak iklim kuşağında olup, su zengini bir ülke değildir. Su kirliliği, insanlığın gelecekteki yaşam sürecini etkileyecek en önemli faktörlerden birisidir. Kirliliğinin tespiti ve azaltılması; zor, zaman alıcı ve maliyetlidir. Bu nedenle en etkili çözüm kirliliğin oluşmadan önlenmesine yönelik tedbirlerin titizlikle uygulanması amacıyla “Yerel Farkındalık Arttırma Toplantısı” düzenlendi.
Farkındalık arttırmaya yönelik, bitki koruma ürünlerinin bilinçsiz kullanımını önlemek amacıyla düzenli olarak eğitim ve yayım çalışmaları yapılıyor. Sularda Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğin Tespiti ve İzlenmesi ile ilgili olarak Tarımsal Kaynaklı Nitrat Kirliliğine Karşı Suların Korunması Yönetmeliği” kapsamında su kalitesi izleme çalışmaları mobil laboratuvar da ilgili birim tarafından yapılıyor