STM milli ve ileri teknolojilerini NATO'ya taşıyor

TAKİP ET

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, komuta kontrol ve karar destek sistemleri alanındaki milli çözümlerini, ABD'de düzenlenecek NATO Edge 2024 ve I/ITSEC etkinliklerinde tanıtacak

STM Savunma Teknolojileri Mühendislik ve Ticaret AŞ, komuta kontrol ve karar destek sistemleri alanındaki milli çözümlerini, ABD'de düzenlenecek NATO Edge 2024 ve I/ITSEC etkinliklerinde tanıtacak.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, STM, 3-5 Aralık'ta Florida'nın Tampa kentinde NATO İletişim ve Bilgi Ajansı (NCI Agency) tarafından gerçekleştirilecek NATO Edge 2024 etkinliğine katılacak.

NATO'nun en büyük teknoloji fuarı olarak bilinen NATO Edge, müttefik ülkeleri, teknoloji liderlerini ve savunma sanayii firmalarını bir araya getirecek.

STM, fuarda komuta kontrol projeleri ve kabiliyetlerini sergileyecek.

STM ayrıca, 2-6 Aralık'ta Orlando, Florida'da düzenlenecek dünyanın en büyük modelleme, simülasyon ve eğitim etkinliği I/ITSEC'e de katılarak, simülasyon ve karar destek sistemlerini tanıtacak.

Şirket, etkinlikte milli imkanlarla geliştirdiği Simülasyon Tabanlı Karar Destek Sistemi (SIMDES) başta olmak üzere yenilikçi çözümlerini uluslararası heyetlere sunacak.

NATO İletişim ve Bilgi Ajansı'nın açtığı iki kritik ihaleyi kazanan STM, INTEL-FS2 Projesi kapsamında NATO'nun istihbarat altyapısına yönelik yazılım geliştirme çalışmaları yürütüyor.

Çevik yazılım geliştirme yöntemiyle üretilen bu uygulamalar, NATO'nun dünya genelindeki karargahlarında istihbarat süreçlerini destekliyor.

Komuta kontrol alanında da önemli çalışmalar gerçekleştiren STM, NATO Integration Core (INT-CORE) Projesi'ni başarıyla tamamladı. Bu proje, savaş alanında durumsal farkındalığı artırırken, karar vericilere doğru zamanda doğru bilgi sunulmasını sağlıyor.

INT-CORE, son olarak CWIX 2024 Tatbikatı'nda bilgi entegrasyonu ve veri gölü oluşturma çalışmaları kapsamında aktif olarak kullanıldı.

STM, NATO'nun stratejik hava komuta kontrol ve füze savunma bilgi sistemi olan AirC2IS Projesi'nin teknik çözüm geliştirme süreçlerinde de aktif rol aldı.

NATO'nun, pandemi, siber saldırılar ve büyük çaplı elektrik kesintileri gibi stratejik şokların etkilerini analiz etmek için geliştirdiği NATO Bütünleşik Elastikiyet Karar Destek Modeli, STM'nin imzasını taşıyor. Bu model, büyük çaplı problemlerin yaratacağı etkileri analiz ederek karar vericilere rehberlik ediyor.

Milli imkanlarla geliştirilen SIMDES Simülasyon Tabanlı Karar Destek Sistemi ise STM'nin taktik ve operasyonel alandaki önemli çözümleri arasında yer alıyor.

STM ile NATO Deniz Güvenliği Mükemmeliyet Merkezi (MARSEC COE) arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, EXER MARSEC-23 tatbikatında sahaya çıkılmadan önce planlanan senaryolar SIMDES ile analiz edildi.


AA