Şehit Hamza Çetin'de hüzün dolu anlar…

TAKİP ET

Başakşehir Şehit Hamza Çetin Anadolu Lisesi'de Okul Müdürü Ali Koçak, birlikte görev yaptığı 5 öğretmen arkadaşıyla vedalaştı. Atamaları çıktığı için kimisi Karaman’daki başka okulda kimisi de il dışındaki okullarda görev yapacak. Yaşanan bu ayrılığı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyuran Müdür Koçak, “TOKİ Anadolu Lisesi müdür yardımcılığına atanan Oltan beye, Güzel Sanatlar Lisesi müdür yardımcılığına atanan Hacı Ali beye, Güzel Sanatlar Lisesi matematik öğretmenliğine atanan Melike hanıma, Ankara'ya atanan Mine hanıma, Malatya'ya atanan Nurgül hanıma yeni görev yerlerinde sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim. Asla yeriniz doldurulamayacak. Yolunuz açık olsun” dedi.
Ayrıca atama konusunda da yeniliğe gidilmesine dikkat çeken Müdür Koçak, nitelikli okul ve öğretmen değerlendirmesi yaptı. İşte Müdür Koçak’ın o paylaşımı:
“Nitelikli okul kabul edilen okullardaki yönetici ve öğretmenler için obejktif, dinamik bir atama süreci geliştirilmelidir. Çok uzun süredir aynı okulda görev yapan öğretmenler zaman içerisinde fiziken ve ruhen düşüş gösterebilmekte, bu durum öğrencilerin akademik başarısına olumsuz yansıyabilmektedir. Mutlaka genç ve başarılı öğretmenlerin nitelikli okullarda çalışmasının önü açılmalıdır. Örneğin: Her iki yılda bir somut kriterler üzerinden değerlendirme yapılmalı, bu okullarda görev yapan öğretmenler 2+2+2+2 olmak üzere en fazla 8 yıl görev yapmalıdır. Öğretmen ve yönetici olarak görevlendirmenin ilk nesnel kriteri sınav olmalı, diğer belirleyici ölçütler bunun üzerine inşa edilmelidir.”