Savaş'tan zaferle çıktı!

TAKİP ET

Karaman'ın yarısının gönlüne giren Savaş Kalaycı, 31 Mart Mahalli İdare Seçimlerinin resmi olmayan sonucuna göre yeniden Karaman Belediye Başkanı seçildi...

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri için Karaman sandığa gitti. Saat 8.00’de başlayan oy kullanma işleminde okullara gelen vatandaşlar, belediye başkanı, belediye meclisi ve muhtarlar için sandıklara giderek oylarını kullandı. Oy kullanma işlemi saat 17.00’ye kadar devam etti. 
Oy verme işleminin ardından sandıklar sandık başkanı, sandık görevlileri ve vatandaşların takibiyle sandıkların tamamı açıldı. Kesin olmayan sonuçlara göre MHP’nin belediye başkan adayı Savaş Kalaycı oyların 44 bin 560’ını (yüzde 49,00) alarak Karaman Belediye Başkanlığındaki makamını korudu. Başkan Kalaycı’yı 23 bin 247 oyla (yüzde 25,56) AK Parti’nin adayı Mevlüt Akgün takip etti. CHP’nin adayı Recep Sertçelik, 15 bin 884 (17,46) alarak 3’üncü sırada yer aldı. Yeniden Refah Partisi 2 bin 777 oy (yüzde 3,05) alarak 4’üncü, İyi Parti ise 925 oyla (yüzde 1,02) 5’inci parti oldu.
Ulusal haber ajanslarını resmi olmayan seçim sonuçlarını açıklamasının ardından MHP Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı Aktekke Meydanında Karaman halkına seslendi. Başkan Kalaycı’nın zafer konuşmasını yüzlerce vatandaş dinledi. “Çok zorlu süreçlerden geçtik” diyen Başkan Kalaycı, “Allah'ın izniyle bu süreci başarıyla sonuçlandırdık. Çalışmak bizden zafer Allah’tan. Bizlere evlerinizi, işyerlerinizi her şeyden önce gönüllerinizi açtınız. Karaman’a olan sevdanızla bu kardeşinize şehri tekrar emanet ettiniz. Sizler Karaman için destan yazdınız. Hepinize çok çok teşekkür ediyorum. Seçim sürecinde bizlerden desteklerini esirgemeyerek her zaman yanımızda olan MHP Parti İl ve ilçe Başkanları ile yönetimlerine, Karaman Ülkü Ocakları Başkanımıza ve yönetimine teşekkür ediyorum. Şimdi Karaman için canla başla çalışmaya devam edeceğiz” dedi.