Savaş Kalaycı 17 partiye bedel!

TAKİP ET

Seçimleri yüzde 49,14 oy oranı ve 45 bin üzerindeki oyla kazanan MHP Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, büyük bir çıkış yakaladı ve adeta sandıkları patlatarak, seçimlere giren 17 partinin aldığı toplam oy kadar oy almayı başardı.
Halktan büyük bir teveccüh gören MHP Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, ilde yaşayan vatandaşların yarısının oyunu alarak, yeniden başkanlık koltuğunun sahibi oldu.
Kalaycı’ya sandıklardan 45 bin 3 oy çıkarken en yakın rakibi Ak Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün’e 22 bin 980 fark yaptı. Akgün, yüzde 24,05 oy oranı ile 22 bin 23 oy alırken Kalaycı, Akgün’ü tam ikiye katlamış oldu.
Seçimlere giren Ak Parti Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün, CHP adayı Recep Sertçelik, YRP adayı Durdu Elif Çeliktaş, SP adayı Mehmet Karakaş, Zafer Partisi adayı Metin İçel ve İYİ Parti adayı Nihal Tümene toplamda 46 bin 571 oy alırken, MHP ‘den Savaş Kalaycı ise tek başına 45 bin 3 oyu hanesine yazdırdı.  Kalaycı böylece 6 adayın toplam oyu kadar oy almış oldu.
Seçimlerde Karaman’da toplamda 17 partinin adayı ve bir bağımsız aday yarıştı. Aralarında Ak Parti adayı Mevlüt Akgün, CHP adayı Recep Sertçelik’in de olduğu 17 adayın aldığı toplam oy 46 bin 571 olurken, Savaş Kalaycı tek başına 45 binin üzerinde oy aldı ve neredeyse 17 parti ile eşit oy oranına sahip oldu.

Hüseyin Oğuz