Savaş Başkan'dan hayati dokunuş!

TAKİP ET

5 yıldır suya zam yapmayan başkan yine artış yapmıyor ancak suyun geleceği için kademeli artışa geçiyor

Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman’ın en ucuz il olmaya devam edeceğini, vatandaş açısından hayati önem taşıyan su, ekmek ve ulaşıma için kimsenin cebine dokunmayacaklarını söyledi.
Türkiye’nin en ucuz su ve ulaşımını sağlayan Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı hiçbir zaman “Seçim bitti zam yapalım” düşüncesinde olmadıklarını belirterek:
“Görüyoruz bazı illerimiz seçimin bittiği ertesi gün sabah suya zam yaptılar, ulaşımı artırdılar. Biz hiçbir zaman böyle bir düşüncede olmadık, olmayız da. Bizim için ast olan vatandaşımızdır. Bu ekonomik şartların zorlaştığı dönemde Karaman’da yaşayan hemşerilerimizin refahı bizim için her şeyin üstündedir ve bunun için ‘Zam yapalım, kim ne yaparsa yapsın’ diye hiçbir zaman düşünmedik. Onun için böyle bir çalışmamız yoktur.”
GELECEĞİMİZ İÇİN SUYA ÖNLEM
Bir damacana suyun 100 lirayı aştığını hatırlatan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, “5 yıldır aynı fiyata su veren bir belediyeyiz. Türkiye’nin en ucuz suyunu Karaman kullanıyor. İlçeler, beldeler, hatta köylerde bile su bizden daha pahalı. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımızdan hiç taviz vermedik. Şimdi soruyorlar ‘Suya ne zaman zam yapacaksınız’ diye. Biz bir ailenin kullandığı suda artırım yapmayacağız. Su bizde sudan ucuz olduğu için çok hor kullanıldığına şahit olduk. İnsanlar su ucuzmuş diye sokakları bile yıkamaya başladıklarına şahit oluyoruz. Su sıkıntısı tüm ülkede var ve geleceğimiz için bazı farklı düşüncelerin önüne geçmek istiyoruz ve bunun için de suya kademeli bir artış getiriyoruz. 0-15 metreküp arasında kullanım yine aynı fiyattan kullanmaya devam edecek ve bu miktar bir aile için yeterli bir miktar. Fazla kullanıma makul bir artış getireceğiz. Bunu da gelir elde etmek için değil, suyun yarınlarını garanti almak adına yapacağız. Arkadaşlarımız bu konuda çalışmalarını tamamlamak üzere ve önümüzde günlerde bunu gerçekleştireceğiz, böylece suyun boşa kullanımını da frenlemiş olacağız” açıklamasında bulundu.