Paranın gücü siyaseti teslim aldı

TAKİP ET

Banknotlar havada uçuşuyor ne ilke kaldı ne duruş. Aday belirlemede bile ekonomik güç ağır bastı

Türkiye ve Karaman 31 Mart’ta yapılacak olan seçimler öncesi hiç görülmemiş olaylarla karşı karşıya geliyor ve paralar havada uçuşuyor. İBAN’lar ve deste deste paralar, ilkeler, duruşlar ayaklar altına almış durumda. Yılların dava adamlarına, partiye gönül verenlere zikzak çizdiren ise paradan başka bir nesne değil. Karaman’da seçimlere sayılı günler kala ortam geriliyor, hiç beklenmedik partililerin rakip tarafa adeta ilticaları, adayların sinir uçları ile oynanması hoşgörünün rafa kaldırılmasına sebep oluyor.
PARA HER YERDE
Bu seçimin ekonomi üzerine kurulduğuna şahit olmak gerçekten üzücü. Parayı bastıran aday her şeyi mübah görmeye başlaması, büyük tehlikeleri beraberinde getiriyor. Sosyal medya, yangına adeta benzin döküyor.
Gazetecilik kimliği ile yeni medya ilk kez bu seçimlerde türedi. Sponsorlu haberle tanık oluyoruz. Şu adaydan bu kadar para aldım sözleri kulakları çınlatırken, utanma duygusunun mazide kaldığına şahit oluyoruz.
Dün Mevlüt Akgün aday olmasın diye bas bas bağıranların bugün adayın Mevlüt Akgün olmasının ardından, Celil Akgün’den bile daha fanatik Mevlüt’cü olduğunu görüyor Karaman halkı.
Belediye’yi geçim kaynağı haline getiren, Ak Parti düşmanlıklarını her platformda haykıranların bugün yüklü miktarda para aldım, o para ki şimdiye kadar savunduklarımın yanlış olduğunu gösterdi ve doğru yolu buldurdu sözlerini cesaretle söylemlerine şahit oluyoruz.
Duruş, ilke ve omurgalarını ayak altına alanlar o kadar hız yapıyor ki; 1 Nisan’a kitlenmişler. Beklentileri büyük, çünkü hayatlarında göremedikleri rakamları ceplerinde görünce şaşırmış olmalılar. Kim seçilirse seçilsin, o büyük beklenti içinde bulunan kişiler hayalleri gerçekleşmedi anda ve büyük olasılıkla olmayacak, bozguna uğrayacakları beklentiler sebebiyle bugün övgüler dizdikleri, uğurlarına canlarını bile feda edecekleri isimlere saldıracaklarından kimsenin kuşkusu olmasın.
PARASI OLAN DÜDÜĞÜ ÇALIYOR
Para nasıl bir şeyse her şeye müdahale ediyor. Belediye Başkan adayları belirlendi, burada belki para yoktu ama ayak oyunları isimler üzerinde zirve yaptı. Hak eden değil, ilişkiler ağır bastı. Yılların partiye verenler önemsizleşti, hayatında teşkilatlara adım atmayanlar aday yapıldı. Ben MHP’liyim, ülkücüyüm diye bas bas bağıranlar Ak Parti’den aday yapıldı. 20 yıldır Ak davanın temsilciliğini yapanlar bir kenara itilerek, torbadan hiç olmayacak vizyonsuz, alakasız kişiler ilişkiler sayesinde aday yapılmadı mı?
İl Genel meclisi ve Belediye meclis adayları belirlendi parti yetkili organlarınca. Bura da güç, para ve ekonomi yine kendisini hissettirdi. Seçilecek sıralamalara o partili olmasa da ‘Zenginler Kulübü’ nün etkisi dikkatlice bakıldığı zaman net olarak görülebiliyor.
‘Kumarda amaç ütmek. Bunun için her yol mübah görülüyor. İster Belediye Başkanlığı ister il genel meclisi ister belediye meclisi olsun, bunların soytarılığına soyunanlar son gaz gidiyorlar, gözleri bir şey görmüyor ama unutmasınlar her yerde EDS var ve cezalar arkadan şakır şakır yazılıyor. Bu ceza 1 Nisan’da şaka gibi önlerine gelecek.
Hüseyin OĞUZ