PANKO'ya Karaman'dan aday!

TAKİP ET

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatif Başkanı Talha Üzeri devirip başkanlığı kentimize taşımak istiyorlar

Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifinin gelecek yıl yapılacak olan genel kurulu için Karaman’dan bir başkan adayının hazırlandığı ve başkanlığı ilk defa Karaman’a getirilmesi için çalışmaların başlandığı öğrenildi. Ereğli Pancar Ekicilerin kooperatifinin var oluşundan itibaren Başkanlık hep Ereğli’nin oldu.1990 yılında Karaman, Ereğli ve Karapınar’lı toplamda 25 bin 112 üye ile kurulan Ereğli Pancar Ekicileri kooperatifinde Talha Üzer’in 2.başkanlık dönemi yaşanıyor. Üzer’in yönetiminde Karaman’dan KZOB Mehmet Bayram yer alırken, denetim kurulunda ise iki Karamanlı isim Mustafa Kansız ile Mükremin Kara görev yapıyor.
BAŞKAN ADAYLIĞI İÇİN ÇALIŞMALAR
Elde edinilen bilgilere göre, Karaman’dan bir grup Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatif genel kurulundan Karaman’dan bir aday çıkarmak için çalışmalara start verdi. Aralarında bazı ilçe ve belde belediye başkanlarının da olduğu oluşum, güçlü bir aday belirleyip, Ereğli ve Karapınar’daki bazı muhalif isimlerle birleşerek başkanlığı şehrimize getirmek için düğmeye bastı.
Ereğli Pancar Ekicileri kooperatifinin Pankobirlik, Anadolu Birlik Holding ve Konya Şeker fabrikasında iştirakları ve ortaklıkları bulunuyor.
Bu arada Ereğli Şeker fabrikasının özelleştirmesinin de gündemde olduğu öğrenildi.
KZOB’UN TAVRI NE OLACAK?
Ereğli Pancar Ekicileri Kooperatifinde seçimleri kazanarak, koltuğa bir Karamanlıya teslim etmek hedeflenirken, halen Talha Üzer’in yönetiminde bulunan Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram’ın kimi destekleyeceği merak konusu oldu. Bayram’ın Üzer ile mi devam edeceği ve Karaman’dan çıkacak bir adayla beraber hareket edeceği ise belirsizliğini koruyor.