Özyeğin Üniversitesi'nde Dünya Çevre Günü etkinliği gerçekleştirildi

TAKİP ET

Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk: - "UNEP tarafından 1973'ten bu yana her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü gibi anlamlı bir günde kamuoyuyla paylaşabildiğimiz için mutluluk duyuyorum"

Özyeğin Üniversitesi tarafından Dünya Çevre Günü dolayısıyla Greenhack etkinliği düzenlendi.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Özyeğin Üniversitesi Sürdürülebilirlik Platformu bünyesinde yer alan Yaklaş 2030 Programı çerçevesinde Greenhack etkinliği gerçekleştirildi.

Öğrencilerin iletişim, tasarım ve sanat projeleriyle yer aldığı etkinlikte, yoğun kentleşmenin ekosistem üzerindeki etkileri kampüsteki kuruyan bir dere üzerinden tartışıldı.

Öğrencilerin küresel meselelere dair eleştirel bakışını, duyarlık ve sorumluluk bilincini geliştirmeyi hedefleyen program, farklı bölümlerde, ders ve atölyelerde üretilen projelerle tatlı su kaynaklarının güncel durumuna, geleceğine ve yeniden yabanlaştırma imkanlarına disiplinler ötesi bir bakışla yaklaşıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Özyeğin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Esra Gençtürk, Yaklaş 2030'un disiplinler arasındaki mesafeleri azaltan, yatay bir öğrenme anlayışını hayata geçirdiğini belirtti.

Program sayesinde farklı bölümlerden akademisyen ve öğrencilerin, kampüs geleceği için birlikte çözüm üretme ve yenilikçi yollarla harekete geçme fırsatı bulduğunu ifade eden Gençtürk, öğrencilerin sürdürebilirliği yalnızca veriler ve teorik bilgiler aracılığıyla öğrenmekle kalmadığını vurguladı.

Gençtürk, Harekete geçerek bizleri de eyleme geçmeye davet ediyorlar. Greenhack projesini Birleşmiş Milletler Çevre Programı (UNEP) tarafından 1973'ten bu yana her yıl kutlanan Dünya Çevre Günü gibi anlamlı bir günde kamuoyuyla paylaşabildiğimiz için mutluluk duyuyorum. ifadelerini kullandı.


AA