Osman Ustadan Karaman'daki emek hırsızına sitem…

TAKİP ET

Karaman’ın Dereköy Mahallesinde (Fisandon) ikamet eden Osman Erdal merkezdeki bir inşaat firmasında kalıpçı olarak çalışıyor. Her sabah saat 7’de çalıştığı firmanın servisine binmek üzere motosikletiyle merkeze geliyor. Motosikletini Üniversite mahallesi Şehit Ömer Halis Demir caddesi üzerindeki Karaman Ağız Ve Diş Sağlığı Merkezine ya da o bölgede uygun gördüğü bir noktaya park ederek inşaatta çalışmak üzere servise biniyor ve iş çıkışı tekrar aynı yerde servisten inerek motosikletiyle köyüne dönüyor. Ancak dün sabah park ettiği 33 U 5957 motosikletini iş dönüşünde aynı yerde bulamadı. Ve motosikletinin çalındığı gerekçesiyle durumu polise ihbar etti. Olay yerine gelen ekipler, motosikleti bulmak üzere çalışmalara başladı. 


Kalıpçı Osman Usta maddi değeri yaklaşık 60 bin TL olan motosikletin aynısından alabilmek için zorlu inşaat ortamında yaklaşık 60 gün boyunca ter dökmesi gerekiyor.
Emek hırsızlarına sitem eden Osman Usta, motosikletinin tek parça halinde bulunması için dua ederken emniyet güçlerine olan güveninin tam olduğuna da dikkat çekiyor. 
Son zamanlarda artış gösterdiği düşünülen hırsızlık olaylarına karşı şehrin daha güvenli hale gelmesi için ve yaşanacak olan muhtemel hırsızlık olaylarına karşı şehirdeki mobese kameralarının artırılması talebinde bulunan Osman Usta, motosikletini çalan kişiye seslenerek motosikleti aldığı yere geri koymasını istedi. Ayrıca motosikleti geri bırakması halinde hırsızdan şikayetçi olmayacağını da beyan etti.