Öğrenmenin yaşı yok dediler – 70'inde mezun oldular 

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (SEM) tarafından hayata geçirilen "60+ Yaşam Boyu Öğrenme Akademisi" kursiyerleri düzenlenen törenle mezun oldu.
Proje kapsamında, 60 yaş üstü bireyler sağlık, beslenme, spor, sanat, tarih, iletişim, teknoloji gibi konularda 2 ay boyunca 56 saatlik eğitim aldı. Yaşları 70’in üstünde olan bireylerin de katıldığı eğitimin tamamlanmasının ardından kursiyerler cübbelerini giyip kep atarak mezuniyet sevinci yaşadı.

BÜYÜK BİR İSTEKLE BÜTÜN DERSLERE KATILDI

Eğitim sürecine ilişkin deneyimlerini gazetemizle paylaşan Yaşam Boyun Öğrenme Akademisi kursiyerlerinden 69 yaşındaki Kemal Arabacı,

“Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesinde ilk defa verilen bu eğitime katılmaktan çok mutlu oldum. 8 hafta boyunca, büyük bir istekle hemen hemen bütün derslere katıldım. Bildiğim ve bilmediğim konuları değerli hocalarımızdan duymak farklı bir duyguydu”

dedi.

          

KARAMAN’IN TANITIMINDA ROL ALMAK İSTİYORLAR

Önümüzdeki dönemlerde de böyle bir eğitimin verilmesi halinde tespit ettikleri bazı sorunların giderilmesi talebinde bulunan Arabacı,

“Karaman’ımızın tarihi ve kültürel değerlerinin öğretildiği ve Karaman’ın tanıtımının nasıl yapılabileceğine ilişkin derslerin verilmesini gerekli görüyorum. Böylece aldığımız dersleri uygulamaya dökerek. Karamanımızı daha iyi tanıyarak ve bunun akabinde de Karaman’ın tanıtımı ve rehberliğini yapabileceğimizi ümit ediyorum. 

          

ÖĞRENCİ KİMLİĞİ TALEP ETTİLER

Diğer bir önerim ise üniversite kütüphanesinden kolayca yararlanmamız sağlanmalıdır. Örneğin öğrenci kimliği verilerek kütüphaneden yararlanma imkanı sunulabilir”

şeklinde konuştu. 

PROGRAMIN DEVAM ETMESİNİ İSTİYORLAR

Konuşmasının sonunda, kendilerine eğitim veren öğretim görevlilerine, üniversite yöneticilerine ve sınıf arkadaşlarına teşekkür eden Arabacı, yaşam boyu öğrenme programının önümüzdeki dönemde de devam etmesini temenni etti.