O Bölgedeki çiftçiler dikkat!

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Belediye arıtma tesisi bölgesinde tarımsal faaliyet yapan üreticileri uyardı.

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram yaptığı açıklamada, "Değerli çiftçilerimiz bugün Yunus Emre Nikah salonunda saat 13:00 de Çavuş bölgesinde Mera vasfı taşıyan arazide  güneş tarlası kurmak isteyen Firma Yetkilileri çevresel etkileri değerlendirme (ÇED) raporu için ön bilgilendirme toplantısı yapılacaktır.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler günü münasebetiyle Ankara’da TZOB Danışma Kurulu toplantısına katılmam gerektiği için davet edilmeme rağmen katılmayı planladığım bu toplantıya katılamayacağım.
Pirireis mahallesi Çavuş bölgesinde sulu tarım yapılan marjinal olmayan verimli arazilerin ortasında Güneş Tarlası kurulması düşüncesiyle yapılacak  bu toplantıya Bölgede Tarımsal faaliyetler gösteren çiftçilerimizin katılmalarını ve görüşlerini bildirmelerini rica ederim.
Ankara dönüşünde Karaman’da mantar gibi hızla çoğalmaya devam eden başta verimli sulu tarım yapılan arazilerimizde olmak üzere marjinal raporu alınarak bölgelerimizde hızla çoğalmakta olan Güneş Enerjisi yatırımları konusunda endişe verici durumlarla ilgili görüşlerimizi açıklayacağız.
Özellikle şunun altını çizerek belirtmek isterim ülkemizin  ekonomisinine büyük katkılar sağlayacak GES projelerine karşı değiliz aksine bunlar ülkemizin kalkınmasına enerjide dışa bağlı olmamızdan kurtulmak için büyük katkı sağlayacaktır.
Ancak Karadağ ve Çakır Dağının eteklerinde marjinal özellikleri olan araziler varken ovamızın bereketli sulu tarım yapılan topraklarına kurulması bizi endişelendiriyor.
Sonuç olarak özetle, Karaman Ziraat odası çiftçimizin sendikası olarak haklarını korumak bölge tarımına karşı sorumluluklarımızı yerine getirmek amacıyla konuların takipçisi olmaya devam edeceğiz.
Bu vesileyle Kışın soğuk yazın sıcak demeden alın terleriyle büyük riskler alarak toprağa hayat veren ve gece gündüz çalışarak ihtiyacımız olan gıdayı üreten tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nü kutluyorum" dedi.