Kuru kavaktan düdük ve muhteşem Sülo!

TAKİP ET

Karaman FK, bu kentin bir markası.
Futbolun bir endüstri haline dönüştüğü Dünya’da elbette şehri temsil eden takımlar çok ama çok önemli. Kentin tanıtımına en büyük katkı, futbol kulüpleri ve spor dallarındaki başarı ile endekslidir.
Hele bu bizim şehrimiz Karaman açısından çok daha çok önemlidir. Yıllardır kanayan bir yaramızdır, Karaman’ı tanıtamıyoruz feryatlarımız hiç bitmemiştir. Konya’nın gölgesinden kurtulamadık derken haksız da sayılmayız, şöyle ki; ulusal yayın organları bile hala Konya’nın ilçesi Karaman söylemlerinden bir türlü vazgeçmediler, geçmeyeceklerde.
O zaman bize düşen Karaman’ı tam anlamıyla tanıtımını gerçekleştirmeliyiz. Bunun en kısa yolu ise Karaman FK’dır.
Bir yemek programımız ulusal kanalda yayınlandı diye adeta bayram ettik, ama geçen yıl Ankara’da Play-Off finalinde Alanya Kestelspor ‘u evire çevire yenip, şampiyonluğa ulaştığımız ve TRT’den yayınlanan bu maçı yüzbinlerce insan izlemedi mi?
Her kes Karaman’ı gerçek manada tanımadı mı?
Bana göre Karaman’ın şimdiye kadar yapılmış en büyük tanıtımıydı bu karşılaşma.
Artık futbol takımıyla anılan bir şehir konumundayız ve 2.Türkiye futbol liginde mücadele ediyor ve ilk yılımızda tüm olumsuzluklara rağmen , yerimizi garanti altına  aldık, Play-Off’u zorluyoruz. Bundan daha büyük keyif ne olabilir ki..
Bu katkı için Han kardeşlere teşekkür etmek hepimizin bir görevi.
Geçen yıl takımı nerden aldılar, nereye getirdiler. Mehmet Ali Han ve Süleyman Han olmasalardı, biz şimdi amatör  kümedeydik ve o muhteşem stadımızda BAL ligi oynanacaktı. 
Bu takımın öyle ya da böyle amatörden 3.lige çıkması adına Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’nın katkıları olduğunu söylemesek haksızlık olur. Elinden geldiğince, tam olmasa da destek verdi, hem de futbolla çok barışık olmamasına rağmen, o takımı zor maçlarda yalnız bırakmadı, yanında oldu ve Ispartaspor ile BAL ligindeki oynadığımız maçta neler yaşadı, biz neler yaşadık. Sonrasında elini ayağını takımdan çekti Savaş Kalaycı’nın kendi taktiridir ve bunun iletişim eksikliğinden kaynaklandığına inananlardanım.
Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, omuz omuza verdiler, bir mucizeye imza atmaya o takımı ligde tutarak adım attılar, ardından ise kimsenin katkısı olmadan, Karaman FK’yı şampiyon yaparak 2.lige taşıdılar. Han kardeşler 3.ligdeki yarım sezon, ve ardından gelen şampiyonluk için ceplerinden 4 milyon Euro’nun üzerinde para harcadılar ve bunu büyük keyifle, elleri titremeden Karaman adına gerçekleştirirken mutluydular.
Şampiyonluğun ardından bu takımın her şeyi iki kardeş arasında yaşanan fikir ayrılıkları yüzünden ,bir yol ayrımı   yaşandı yönetim bazında. Onlar kardeş, aynı anne-babanın çocukları, et nasıl tırnaktan ayrılmaz ise M.Ali Han ve Süleyman Han’ın ciddi manada ayrı düşmesini beklemek yanlış olur.
Mehmet Ali Han ayrıldı ama o hala sevdalı hala Karaman’a tutkulu. İmparator’un katkılarını unutacak kadar da vefasız olamayız.
Süleyman Han.
Tabiri caizse kuru kavaktan düdük yaptı resmen. Kimse inanmadı Süleyman Han’ın başarılı olacağına, yalnızdı ve kimse yoktu yanında. Öyle bir yükün altına girdi ki, kendi bile bilmiyordu belki neyin sorumluluğunu aldığını.
İnandı, hem de Mehmet Ali Han ’sız çıktı bu zorlu yola. Hatalar yapmadı mı yaptı ama bugün geldiğimiz noktada bu hataların en asgari düzeyde olduğunu görebiliyoruz. Abdullah Ercan tercihi yanlıştı ama yaptı, aslında ona bu hata ona çevresince yaptırıldı.
2.ligdesin ve elinde bir tane futbolcu yok. Sıfırdan yeni, yep yeni bir takım kurmak her babayiğit harcı değil, burası amatör küme değil, 2.Türkiye futbol ligi. Rakiplerin Alagöz Holding Iğdırspor, Amedspor,Kastamonuspor gibi köklü ve para sorunu olmayan takımlar.
Süleyman Han, bunu tek başına başardı, 2’nci bir ismin katkısı olmadan.  Birilerinin olmuştur ama o da öylesine.
Süleyman Han, ağzının ayarını yoktur, çok hesap etmez, son söyleyeceği belki de hiç söylememesi gerekenleri lafın başında söyler, kenara çekilir. Geri vitesi yoktur, agresif olmasına rağmen ne şiş yansın ne kebap anlayışını ön planda tutmaya çalışır. Onun derdi, Karaman FK.
Siyasete müdahil olma gibi bir düşüncesi olmadığını biliyorum, canı yandığı, bu şehri yönetenlerden arzu ettiği desteği göremediği için, son sözü yine ilk başta söyledi, kenara çekildi. Mevcut Belediye ile nedense yıldızı bir türlü barışmadı ama aslında Savaş Kalaycı ile büyük bir sorunu olduğunu da düşünmüyorum istiyor ki; Karaman FK daha üstlerde olsun, 2.ligde değil 1.ligde olsun hatta Süper ligde Karaman temsil edilsin. Karaman FK’nın siyasetin üstünde olduğunu en iyi bilenlerden birisidir Süleyman Han. Ak Parti adayı Mevlüt Akgün, CHP adayı Recep Sertçelik, Yeniden Refah Partisi adayı  Durdu Elif  Çeliktaş’tan övgü ile bahsediyor, mevcut Belediye ile anlaşılmama sorunu yaşıyor. Su akar yolunu bulur, belediye başkanlığını kim kazanırsa kazansın, Karaman FK’ya destek vermek zorundadır, hem de koşulsuz şartsız. Savaş Kalaycı yeniden koltuğa oturursa o da dahil, geçmişe bir sünger çekilmek zorunda.
Sonuç; olarak bu Süleyman Han, gerçekten tabiri caizse ‘Kuru Kavaktan Düdük yaptı.”
Bugün Karaman FK olarak geldiğimiz bu noktada, Muhteşem SÜLO diyorum artık ona.
Bu kavga, bu rekabetin hepsi bu şehir ve Karaman FK için.
Hepimiz aynı gemideyiz ve aynı yolun yolcusuyuz. Kavga edenlerin, kırgınlık yaşayanların da ortak paydası Karaman zaman gün birlik olma zamanı, kucaklama el-ele vererek aynı yolda yürüme zamanı.
Biz ; ne imparator Mehmet Ali Han’ın, ne muhteşem SÜLO’nun, ne belediye başkanımızın, ne Valimizin, ne milletvekilleri ve siyasilerimizin Karaman FK’ya küsme, takımın yanında olarak yanında yürümenin ve destek olmama lükslerinin olmadığını bir kez daha hatırlatıyoruz. Muhteşem Sülo’nun tek başına ortaya çıkardığı başarıyı, bir de hepimiz bir olsak nerelere taşıyacağımızı düşündükçe heyecanlanıyorum ve Süper ligde bir Karaman FK’yı düşlüyorum.