Korkulan oldu – İşte Karaman'daki acı tablo

TAKİP ET

“Yeraltı sularımız kuruyor, tarlalarda ürünler yanıyor. ‘Dur’ günümüz kalmadı” diyen Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram, Karaman merkeze bağlı Çiğdemli köyündeki acı gerçekleri gözler önüne seren bir fotoğraf karesi paylaştı. Sulanmadığı/sulanamadığı için köydeki bir mısır tarlasının kuruduğuna dikkat çeken Başkan Bayram, Karaman Ovası'ndaki yeraltı sularının şimdiden çekilmeye başladığına vurgu yaptı. Karaman’daki kuraklığın hat safhalara ulaştığını bunun sonucunda bu yılkı tarımsal üretimde çok ciddi sıkıntıların yaşanacağını söyleyen Başkan Bayram, “Çoğu bölgede yeraltı suları kuruyor. Kuyular çökmeye, ürünler yanmaya başladı. Önümüzdeki günlerde gerekli önlemler alınmaz ise ülkemizin yaşadığı doğal afetlerin en büyüğü yer altı sularının kuruması olacaktır” şeklinde konuştu. 

   

KARAMAN'DAKİ PROJELER TAMAMLANMAZSA HAYAT BİTER

Yaklaşık 5 yıldır Karaman’daki su sıkıntısını dile getiren Başkan Bayram, “Karaman’da yaşanacak büyük felaketi yetkililere anlatmak için mücadele ettik. Şimdi bir kez daha buradan ifade etmek istiyorum. Dış havzalardan getirilmesi planlanan su projeleri tamamlanmaz ise hayat biter” açıklamasında bulundu.

Susuzluk açlığa sürükleyecek!

 

BÜYÜK TEHLİKE KARAMAN’IN KAPISINI ÇALDI

Karaman Ziraat Odası olarak çiftçiler için yaptıkları çalışmalara devam edeceklerini yüksek sesle dile getiren Başkan Bayram, “Karaman’da tarımın sürdürebilmesi için suyun hayat olduğunu anlatmaya, sesimizi duyurmak için var gücümüzle çalışmalar yapmaya devam edeceğiz. Geçim kaynağı %85 tarıma dayalı olan ilimizde üretimi sürdürebilmek için suya ACİL ihtiyacımız var” sözlerini kullandı.