Konu: "Savaş, Göç ve Aile" 

TAKİP ET

Karaman İl Müftülüğü, 10-21 Mayıs Aile haftası kapsamında 'Savaş, Göç ve Aile' konulu konferans düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla görev alanı dâhilinde aile ve dini rehberlik çalışmalarına devam edilmektedir.
Karaman Yunus Emre Konferans Salonunda Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış ve selamlama konuşmalarını Karaman İl Müftülüğü Şube Müdürü Osman AYDIN yaptı. AYDIN, ailenin önemine, savaşın toplumda nasıl derin yaralar açtığına ve savaşın özellikle küçük çocukların zihin dünyalarında nice yıkımlar gerçekleştirdiğine vurgu yaparak konferansa katılım sağlayanlara teşekkür etti.
Konuşmacı olarak programa katılan Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa BAŞKONAK “Savaş, Göç ve Aile” konulu konferans verdi. BAŞKONAK, savaşın toplumlara çok zararlar verdiğinden, savaşın hemen öncesindeki sakin gibi görünen sürecin bile toplumlarda sosyal, ekonomik vb. birçok alanda çöküntüler oluşturduğundan bahsetti. Devamında bir kimsenin kendi öz vatanından başka bir yere göç etmesinin ne kadar zor olduğunu zikrettikten sonra, “Allah Teâla kimseyi vatansız, topraksız, ezansız, bayraksız bırakmasın “ şeklinde duada bulundu. Son olarak aile içerisinde de küslük, ilgisizlik ve iletişimsizlik gibi sebeplerle bir savaşın olmaması gerektiğine dikkat çekti. Ayrıca karşı taraftan beklemeden barışan ilk tarafın biz olmamız gerektiğini ve sevdiğimiz kişilere kendilerini sevdiğimizi sözlü olarak söylememizi istedi. Özellikle ebeveynin çocuklarına, çocukların da ebeveynlerine kendilerini sevdiklerini söylemelerinin aile içi bağları ne denli kuvvetlendireceğine vurgu yaptı.
Konferans hediye takdimiyle sona erdi.