KMÜ'de iki farklı seminer düzenlendi

TAKİP ET

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) tarafından TÜBİTAK Destekli Projeler konulu iki farklı seminer düzenlendi

TÜBİTAK-TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek ile TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yrd. V. Doç. Dr. Cengiz Arıcı konuşmacı olarak üniversitemize geldi.  
Mühendislik Fakültesi Konferans Salonunda ilki düzenlenen ‘TÜBİTAK ARDEB Destekleri Bilgilendirme Semineri’ne Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nevzat Aydın, üniversite personeli, davetliler ve öğrenciler katıldı. 
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan seminer, Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı’nın açış konuşması ile devam etti.
“Bu projeler üniversitemizin gelecekteki başarılarının anahtarıdır”
Rektör Gavgalı, TÜBİTAK destekli projelerin üniversitemiz için önemli olduğunu belirterek şunları söyledi: “TÜBİTAK destekli projeler, bilimsel araştırmalarımızın kalitesini artırmak, öğrencilerimize ve akademisyenlerimize uluslararası düzeyde bir eğitim ve araştırma ortamı sağlamak açısından büyük bir öneme sahiptir. TÜBİTAK’ın sunduğu destekler, üniversitemizin vizyonunu genişletmekte ve daha büyük hedeflere ulaşmamızı sağlamaktadır. TÜBİTAK destekli projeler, üniversitemizin bilimsel araştırma kapasitesini artırmakta, sanayi ile olan iş birliklerimizi güçlendirmekte, uluslararası alanda daha etkin bir rol oynamamıza yardımcı olmakta ve eğitim kalitemizi yükseltmektedir. Bu projeler, üniversitemizin gelecekteki başarılarının anahtarıdır. Hep birlikte, bu projelere daha fazla destek vererek, üniversitemizi daha ileriye taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.”
‘TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Destekleri Bilgilendirme Seminerini vermek üzere kürsüye gelen TÜBİTAK ARDEB Başkan Yrd. V. Doç. Dr. Cengiz Arıcı, temel stratejiler, ARDEB ulusal destek programları türleri, başvuru süreçleri, değerlendirme kriterleri, destek grupları bütçeleri, yenilikler ve yükümlülükler konularında genel bilgiler aktardı.
“ARDEB, bilimsel araştırma gruplarının müdahil olduğu bir süreç ile bilimsel araştırma projelerinin desteklenmesi, yürütülmesi ve başarıyla sonlandırılması konularında çalışmalarını yürütmektedir.” diyen Doç. Dr. Arıcı, TÜBİTAK ARDEB Destek Programları hakkında da detaylı açıklamalarda bulundu.