Kaspersky, Cyber Immune çözümlerini Türkiye ve Orta Doğu'da yaygınlaştırıyor
Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Toufic Derbass: - "Siber Bağışıklık portföyümüzdeki son güncellemeler, kritik altyapı sektörlerindeki müşterilerimizin güvenlik pozisyonunu geliştirmeye yardımcı oluyor"
Kaspersky, Dubai'deki GITEX 2024'te KasperskyOS tabanlı cihazlar için içerik dağıtım platformu olan Appicenter'ı tanıttı.
Şirketten yapılan açıklamaya göre, dün başlayan ve 18 Ekim'e kadar devam eden GITEX 2024'te KasperskyOS tabanlı cihazlar için içerik dağıtım platformu olan Appicenter'ı tanıttı. Kaspersky IoT Secure Gateway, Appicenter tarafından desteklenen ilk ürün oldu.
Appicenter platformu, geniş bir iş senaryosu yelpazesi sunarken Cyber Immune IoT Gateway'in sektör kapsamını genişletiyor. Kaspersky IoT Secure Gateway 3.0 ve Kaspersky Appicenter artık Orta Doğu ve Türkiye'de kullanılabiliyor.
Her iki çözüm bilgi teknolojileri (BT) ürünlerinin Secure by Design metodolojisi kullanılarak sıfırdan yaratıldığı Siber bağışıklık kavramını somutlaştırırken bu yaklaşım, siber saldırıların çoğuna karşı doğal bir direnç sağlıyor.
Siber bağışıklık çözümleri özellikle sanayi sektörü, enerji, petrokimya, ulaşım ve lojistik, sağlık hizmetleri ve akıllı şehir sistemleri gibi yüksek düzeyde siber güvenlik, güvenilirlik ve öngörülebilirlik gereksinimleri gerektiren sektörlerde rağbet görüyor.
Kaspersky Appicenter, uygulama yaşam döngüsünün tüm aşamalarını destekleyerek geliştiricileri, küresel dağıtıcıları ve KasperskyOS tabanlı cihazların son kullanıcılarını birbirine bağlıyor. Platform, başarılı uygulama geliştirmeyi kolaylaştırmak için geliştirici portalı, KasperskyOS tabanlı cihazlarda mevcut uygulamaları bulmak için uygulama kataloğu içeren bir web sitesi ve KasperskyOS tabanlı cihazlar için uygulamaları aramak, yüklemek, güncellemek ve kaldırmak için yönetim konsolları olarak üç temel unsurdan oluşuyor.
Geliştirici portalı, geliştiriciler için açık erişilebilir SDK ve KISG ürün yazılımıyla birlikte gelirken Appicenter web sitesinde Kaspersky IoT Secure Gateway için MQTT Publisher, OPC UA Client ve Network Protector olmak üzere üç uygulama bulunuyor.
- Kaspersky IoT Secure Gateway
Kaspersky IoT Secure Gateway (KISG) ise teknolojik ve kurumsal veri ağları arasındaki veri iletimini güvence altına almak için tasarlanmış bir siber bağışıklık ağ geçidi olarak hizmet veriyor ve endüstriyel nesnelerin interneti için sağlam koruma sunuyor.
KISG'nin yeni piyasaya sürülen 3.0 sürümü, güvenlik işlevlerinin performansını izlemek için temel alt sistemlerin kendi kendini test etmesini sağlıyor. Sistem dosyalarının ve yüklü uygulamaların bütünlüğünün doğrulanmasını sağlarken, Kaspersky Appicenter'dan uygulamaların yüklenmesini destekliyor.
- Birden fazla ağ geçidi, yüksek kullanılabilir ağ kümesinde birleştirilebiliyor
Yeni ürün yönlendirici (router) ve veri diyotu (data diode) olmak üzere iki modda çalışabilirken yönlendirici modunda uygulama protokolü filtreleme ve endüstriyel protokol denetimi (saldırı tespit/önleme işlevli DPI) ile birlikte NAT bağlantı noktası yönlendirme işlevi de sunuluyor. Bu, uygulama protokolüne dayalı olarak ağ bağlantılarının ve belirli işlemlerin engellenmesini sağlıyor. Birden fazla ağ geçidi, artık ağ geçitlerinin biri aktif ve diğerleri yedek olarak hareket edeceği şekilde yüksek kullanılabilir ağ kümesinde birleştirilebiliyor.
Ayrıca yeni KISG, ağ paketlerinin esnek yönetimi için kullanıcı tarafından yapılandırılabilir statik rotaları destekliyor. Veri diyotu modunda, kullanıcı uygulamaları her uygulama izole bir ortamda çalışacak şekilde yürütülebiliyor.
KISG, müşterilerin ağ altyapısı oluşturma maliyetini azaltmasına yardımcı oluyor ve siber güvenlik süreçlerini optimize ederken, tek bir yönetim konsolu aracılığıyla merkezi cihaz yönetimi sağlıyor. Güvenilmeyen uygulamalar güvenli bir işletim sistemine entegre edilerek güvenlik açığı istismarı veya beyan edilmemiş işlevlere dair riskleri ortadan kaldırabiliyor.
Çözüm, mevcut otomasyon sistemlerine bağımsız bir koruma katmanı ekliyor ve IoT cihazlarının güvenliğini artırıyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Kaspersky Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Bölgesi Genel Müdürü Toufic Derbass, siber bağışıklık yaklaşımlarının siber güvenliğin geleceğini yeniden şekillendirdiğini ve daha fazla kuruluşun güvenli teknolojilere olan ihtiyacını fark etmesiyle Orta Doğu ve Türkiye'de önemli bir ivme kazandığını belirtti.
Derbass, Siber Bağışıklık portföyümüzdeki son güncellemeler, kritik altyapı sektörlerindeki müşterilerimizin güvenlik pozisyonunu geliştirmeye yardımcı oluyor. Önümüzdeki yıllarda bu değişimin daha da hızlanmasını bekliyoruz. ifadelerini kullandı.
AA