Karaman ulaşımında elektrikli otobüs dönemi

TAKİP ET

Türkiye’nin en ucuz suyu, en ucuz ekmeğinin yanı sıra toplu ulaşımda en ucuz şehir olma liderliğini elinde bulunduran Karaman Belediyesi, ulaşımda yeni bir reform başlatıyor. Başkan Savaş Kalaycı, vatandaşı en ucuz şekilde taşımaya devam edeceklerini ve otobüs filosunu yeni elektrikli otobüsler ile güçlendirerek, şehir içi taşımacılığını keyfe dönüştürecek çalışmalarında sona geldiklerini söyledi.
Karaman Belediyesi, filoda bulunan şehir içinde kullanılan otobüslerin modellerinin ilerlediğini ve bunun için yenilenme için düğmeye basarken,  çevreci araçlarla şehir içerisindeki trafik yoğunluğu azaltmak için Elektrikli Otobüs Projesi’ni hayata geçiriyor.   25 metrelik elektrikli otobüsler; 70 oturan olmak üzere 190 yolcu taşıma kapasitesine sahip. 500 kw/s gücüne sahip iki akstan; 4 tekerden tahrikli elektrikli motoruyla hareket eden elektrikli otobüsün batarya sistemi ve yazılımı yüzde yüz yerli üretim olma özelliğini taşıyor. Çevreye duyarlı, egzoz kokusundan arındırılmış ve tasarruflu olan Elektrikli Otobüsler, kısa zamanda alınarak hizmete sunulacak.

TOPLU ULAŞIMDA ‘ELEKTRİKLİ OTOBÜS' DÖNEMİ

Türkiye’nin en ucuz ulaşımını sağlayan ve toplu ulaşımda kalite ve konforun en üst seviyeye çıkarılmasını hedefleyen Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, yüzde yüz yerli üretim olan elektrikli otobüsleri filosuna katarak ‘elektrikli otobüs’ dönüşümü için düğmeye bastı.
"Karbon salınımı sıfır. İşletme maliyeti 7'de bir. Son derece verimli, güvenli ve konforlu. 10 dakikalık batarya şarjıyla 80-90 kilometre yol giden otobüsler Türkiye’de bir ilkler arasında yer alıyor..
ELEKTİRİĞİ BELEDİYE ÜRETECEK
Başkan Savaş Kalaycı, elektrikli belediye otobüsleri için elektriği belediye olarak üreteceklerini de hatırlatarak:
“Bu yeni otobüslerimiz için  belediye otobüslerinin kalktığı merkeze güneş panelinden elektrik üretmek için güneş paneli tesisi içinde hazırlıklarımızı yaptık. Şehir içi ulaşımı için  otobüslerin yakıtını kendimiz üretmiş olacağız. Böylece yakıttan çok ciddi tasarruf yapıp, vatandaşımızı en ucuz şekilde taşımaya devam edeceğiz” dedi