Karaman spor şehri olacak

TAKİP ET

Ak Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün, milyonları peşinde koşturan futbolun bir endüstri haline geldiğini, zor şartlarda Karaman FK’ya hayat veren Han kardeşlere teşekkür etti ve Karaman’ın bir spor şehri yapmaya kararlı olduklarını söyledi.

Türkiye’de tüm kulüplerin zorlu bir süreçten geçtiğini ve ekonomik sıkıntılar yaşadıklarının belirten Ak Parti Karaman Belediye Başkan adayı Mevlüt Akgün,
“Bakınız daha bu hafta içerisinde Süper Lig’den 5 kulübümüze borçları nedeniyle transfer yasağı cezası uygulandı. Şahısların sorumluluğunda olan tüm takımlarımız zor günler geçiriyor. Ancak Karaman sevdalısı iki tane gurbetçi iş adamımız olan Mehmet Ali Han ve Süleyman Han çıktılar, büyük bir sorumluluğun altın girerek, takımımızı önce 3. Lig’de tuttular ardından 2. Lig’e çıkardılar. Han kardeşler övgüyü hak ettiler ve bunu destek almadan kendi ceplerinden yaptılar. Bu yıl ise Süleyman Han tek başına takımı aldı, sıfırdan bir ekip kurdu ve 2. Lig’deki ilk yılımızda, ligde düşme korkusu yaşamadan çok iyi, başarılı şekilde işi götürüyor. Karaman FK’nın maçlarına 10 bin kişi geliyor ve takımına destek veriyor. Bu durum da gösteriyor ki Karaman halkı sporu ve Karaman FK’yı seviyor. O zaman bize düşen bu takıma elimizden geldiğince destek olmaktır” dedi.

KARAMAN FK’YI OTEL ODALARINDAN KURTARACAĞIZ

Karaman’ın profesyonel ligdeki tek temsilcisinin Karaman FK olduğunun unutulmaması gerektiğinin altını çizen Akgün,
“Bu şehri temsil eden takım maalesef otel odalarında kalıyor ve Başkan Süleyman Han cebinden bu otelin ücretini ödüyor. Böyle mi olması gerekiyor, hayır! Öncelikli olarak Karaman FK’yı tesise kavuşturacağız. Belediye olarak bunu yapamayabiliriz ama bunun başka yolları var. Gençlik ve Spor Bakanlığı tesis kazandırma konusunda Spor-Toto vasıtasıyla ciddi destekler veriyor. Bunu devreye sokacağız ve Karaman FK mükemmel bir tesise kavuşacaktır. Ne oldu, kısa süre önce Spor-Toto’dan Karaman FK’ya destek aldık. Demek ki, takip edip temasa geçersen bunlar mümkün oluyor. Yasaların müsaade ettiği şekilde belediye olarak Karaman FK’nın yanında olacağız. Ama görevimiz burada bitmeyecek, takımımıza mutlaka ama mutlaka forma sponsoru bulacağız. Türkiye’de sponsoru olmayan tek takımız. Bir firmamız bu konuda destek oldu ama bunlar yeterli değil. Karaman FK’nın yeri de 2. Lig değil daha üst liglerdir” şeklinde konuştu.

TÜM SPOR DALLARINA DESTEK VERECEĞİZ

Karaman’ı spor şehri yapmak adına adım atacaklarının müjdesini veren Akgün,
“Karamanımızda ferdi spor dalları başta olmak üzere tüm spor dallarında çok başarılı gençlerimiz var. Bunlar için tesis yapmak zorundayız. Bir firmamız Taekvondo’ya sahip çıkıyor ve bir salon yapmak istiyorlar. Belediyeden yer talep etmişler ancak sonuç olumsuz olunca böyle bir tesisin şehre kazandırılmasından vazgeçmişler. Biz spor adına her türlü kolaylığı sağlayacağız. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan ancak spor yaparak uzaklaşır ve her alanda söz sahibi bir şehir ortaya çıkar. Karaman’ı bir spor, kültür ve sanat şehri yapmaya kararlıyız ve bunu da başaracağız” sözünü verdi.