Karaman için Cumhurbaşkanlığından ne kadar yardım istendi

TAKİP ET

Karaman İl Tarım ve Orman Müdürü Hatice Bulut, Karamanoğlu Mehmetbey Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hüseyin Oğuz’u ziyaret etti. 
Müdür Bulut, Karaman’daki tarım ve hayvancılık sektöründe yaşanan sorunlara ilişkin Başkan Oğuz’un Karaman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar hakkında Başkan Oğuz'un sorularına yanıt verdi.  
Üreticinin son yağışları yeterli bulup bulmadığını soran Başkan Oğuz, Müdür Bulut’tan, “Son yağışları yeterli gören de var yeterli görmeyen de…” cevabını aldıktan sonra Müdür Bulut’a Nisan ayının son haftasıyla Mayıs ayının ilk haftasında Karaman’da dolu ve sel afeti yaşanmasına ilişkin son durumun ne olduğu sorusunu yöneltti. Afetten dolayı zarar gören Karaman’daki tarım arazilerinin 450 – 500 bin dekar alanı kapsadığını kaydeden Müdür Bulut, “Kazımkarabekir’in bazı köylerinin de içinde olduğu 23 köyümüz sel ve dolu afetinden etkilendi. Bu süreçte zarar gören üreticilerimize afetten dolayı zarar gördüklerini bildiren bir dilekçe yazarak muhtarlarına iletmelerini istedik. Dilekçeler bize ulaştı. Parsel parsel bu arazileri gezip zarar tespit çalışmalarına başlandı” açıklamasında bulundu.
Sel ve dolu afetinden dolayı yaşanan zarardan dolayı Karaman’daki üretici için Cumhurbaşkanlığından 750 milyon TL acil yardım ödeneği talep ettiklerini duyuran Müdür Bulut, “Geçmiş yıllara nazaran bu yıl Karaman’da yaşanan afet dekar bazında bakıldığında en büyük afet olarak karşımıza çıkıyor. Zeytinliklerden tutun da özellikle arpa olmak üzere hububatlara kadar sıkıntı var. Zarar gören çiftçimizi zararı nispetince gelen ödeneklerden faydalandıracağız” dedi.