Karaman'daki kurban fiyatlarını açıkladı bir de üreticiyi uyardı…

TAKİP ET

Kurban Bayramı yaklaşırken, Karaman’daki vatandaşlar 2024 yılı kurbanlık fiyatlarını merak ediyor. Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yücel Yaman Karaman’daki küçükbaş kurbanlık fiyatları için belirlenen ortalama rakamı gazetemize açıkladı.
Başkan Yaman kuzu ve çebiçlerin canlı kilo fiyatının kilo başı 250 TL, koyun ve keçilerde de ise 200 TL olduğunu söyledi. 
Yani 45 kilo ağırlığındaki kuzu ve keçilerin fiyatı 11 bin 250 TL, 55 kilogram ağırlığındaki koyun ve keçilerin ise 11 bin TL’den satılacağı öngörülüyor. 


Başkan Yaman kurban fiyatlarının ortalama rakamının ne olacağını söyledikten sonra farklı bir konuda da açıklama yaparak üreticileri uyardı. Kurban Bayramı arifesinde hayvan pazarlarında yaşanması muhtemel dolandırıcılık olaylarına ilişkin konuşan Başkan Yaman, “Dolandırıcılık olaylarına karşı önlem alınması için her yıl yetkili makamlara dilekçe veriyoruz. Özellikle pazarlarda yaşanan sahte paranın önüne geçmek için Merkez Bankası tarafından para makinesi temin eden üreticilerimiz var. Polis ekiplerimiz de hayvan pazarına gelerek satıcılara sahte para ve çek konusunda bilgi veriyor. Daha önceden sahte para ve çek konusuyla çok karşılaştık. Bu tarz dolandırıcılık olaylarının yaşanmaması için üreticilerimiz kurban satışı karşılığında aldığı paraları özenle kontrol etmesini öneriyoruz” dedi.