Karaman'daki jandarma suçlulara geçit vermiyor

TAKİP ET

Karaman İl Jandarma Komutanlığınca asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere, vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun engellenmesi, suça karışan şahısların yakalanması amacıyla 24-27 Haziran tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 3 bin 1 şahıs sorgulandı. Sorgulanan şahıslardan 2 çeşitli suçtan aranan şahıs yakalandı. Bu şahıslardan biri çıkarıldıkları mahkemece 6 yıl 5 ay, diğeri 3 yıl 4 ay ceza alarak tutuklandı. 
Trafik denetlemelerinde 7 araç sürücüsüne ehliyetsiz/yetersiz araç kullanmaktan, bir araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapılırken 7 araç trafikten men edildi. 1 sürücü belgesine de el konuldu. 
Denetimler esnasında çalıntı kaydı bulunan 1 araç, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 101 kök kenevir bitkisi, 1 adet hassas terazi ile çeşitli miktar ve adetlerde esrar maddesi, kaçak alkol yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi.
Komutanlıktan yapılan açıklamada, “İlimizde huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edilecektir”