Karaman'daki esnaf ne yapacağını şaşırdı… Devam eden kredi ödemelerine ek faiz!

TAKİP ET

Esnaf kefalet kredileri kredi faiz oranları değişti. Yeni kullanılacak olan ve borcu devam eden kredilerin kredi faiz oranı güncellendi

2024 yılı Esnaf Kefalet Kredi Kooperatiflerinin Türkiye genelinde dağıttığı kredilerin faiz oranlarının güncellendiği duyuruldu. Konuyla ilgili esnafa mesajlar gelmeye başladı. Halk Bankası tarafından faiz oranlarına ilişkin yapılan güncellemeye göre, karar çıkmadan önce yatırılmış kredi ödemeleri bu güncellemenin kapsamı dışında kalacak ancak taksiti devam eden kredi borçları bu güncellemeye göre artacak. Devam eden kredi borcu taksiti ödemelerindeki faiz oranlarında daha önceki güncellemelerde hiçbir değişiklik yapılmamıştı. Ancak bugün Halk Bankası tarafından yükseltilen kredi faiz oranlarının kredi taksit ödemesi devam eden esnafı kapsaması şaşkınlıkla karşılandı.
Halk Bankası'nın aldığı bu karar sonrasında hem Karaman özelinde hem de Türkiye genelinde Esnaf ve Kefalet Kredi Kooperatiflerinin ne yapacağı merakla bekleniyor.

Karaman'da esnaf ve vatandaş birbirine düştü

İşte güncellemeye göre  kullandırılacak olan ve borcu devam eden kredilerin kredi faiz oranlarının "eski ve yeni" karışlaştırması: