Karaman'daki endişenin boyutu her geçen gün artıyor

TAKİP ET

Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram tarımın sorunları sadece çiftçinin değil, bu ülkede yaşayan herkesin sorunu olduğunu söyleyerek bir açıklama yaptı. “Bereketli Ovamızda su tükeniyor topraklarımız susuzluktan ağlıyor” diyen Başkan Bayram, 
“Tarım sektörü eğer canlıysa, sorunları yoksa bu ülkede yaşayan insanlar mutlu, huzurlu olur. 
Tarım sektörünün problemleri varsa insanlar mutlu değildir. 
İnsanlarımızın mutlu ve huzurlu yaşayabilmesi için tarım sektörünün üretmesi lazım, üretmek için ise SU lazım.
Karaman genelinde özellikle saha ziyaretlerimizde gördüğümüz kadarıyla üreticilerimiz sulama sezonunu yer altı sularının çekilmesi nedeniyle gergin ve sıkıntılı geçirmektedir. 
Bir tarafta kuyuların kuruması, diğer tarafta baraj sahasında tüm imkanların seferber eden Gödet barajı tarihinin en yüksek suyunu yaklaşık 40 milyon metreküp suyu baraj sahasına üreticilerimize vermeyi planlayan ve özverili bir çalışma yapan sulama birliğimiz, tüm çaba ve gayretli çalışmalarına rağmen yaşanan su sıkıntısı gidermek için yeterli olmamaktadır.
Her gün köylerimizde ve üretim sahalarında görüştüğümüz çiftçilerimizin yaşanan su sıkıntısından dolayı aralarında gerginlik yaşanması endişesini taşımaktayız.
Çünkü artan girdi maliyetleri, üreticimizin ürünü sulayıp yetiştirmek için yaşadığı sıkıntılar, ilimizin çoğu bölgelerinde yaşanan Su sıkıntıları endişe verici bir durum haline gelmiştir.
Sonuç olarak özetle, bu topraklarda üretim yapmak, gelecek nesillerimizin tarım yapabilmesi için Ülkemizi besleyen Karaman ve Konya Ovasının susuzluktan ağlayan bereketli topraklarımızı su ile buluşturmak hayati önem taşımaktadır. 
Artık su konusunun Karaman ve Konya ovası için şakası yoktur.
Bu ülkede anahtar kelime üretmek, üretmek için bereketli topraklarımıza dış havzalardan Acil! SU getirilmelidir” şeklinde konuştu