Karaman'daki cinayete 18 yıl ceza!

TAKİP ET

Karaman’da bir hava deposunda Hasan Ali Çalış’ın öldürülmesi ile sonuçlanan cinayet davasında karar verildi ve cinayet zanlısı İ.Y 18 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.
29 Ekim 2023 tarihinde Alacasuluk mahallesi 100.yıl caddesi üzerinde bulunan bir soğuk hava deposunda meydana gelen olayda, ayrı işyerinde çalışan Hasan Ali Çalış, mesai arkadaşı İ.Y tarafından tüfekle vurularak öldürülmüştü.
Suç aleti ile birlikte yakalanan İ.Y tutuklanmış ve yargılanmasına Ağır Ceza mahkemesinde başlandı ve dava 6 ay sonra sonuçlandı. Mahkeme heyeti cinayeti işleyen İ.Y’ye  indirimler sonunda 18 yıl 4 ay hapis cezası verdi.
Sanığın tasarlayarak adam öldürme suçundan ceza aldığını belirten merhum Hasan Ali Çalış’ın  Ankara Barosu avukatları  Sümeyya Kabakçı ile Avukat Arabulucu Alperen Aydoğan :
“Sanık İ. Y.’nin olay sabahı iş yerine çuvalla tüfek getirdiği, kamera kayıtlarında çıkmıştır. Bunun yanında sanık İ.Y.’nin merhum Hasan Ali Çalış’ı öldürme sebebine yönelik olarak dosyaya hiçbir kanıt sunulamamıştır ve mahkemenin yaptığı araştırmada da merhum aleyhine hiçbir delil elde edilememiştir. Sanık İ.Y’nin iddiasına göre  bir mesajlaşma sonucu Hasan Ali Çalış’ı öldürmüştür, fakat merhum aleyhine delil oluşturabilecek hiçbir unsura rastlanmamıştır. Biz dosyanın takipçisiyiz, sanık İ.Y’nin tasarlayarak kasten öldürmeden cezalandırılmıştır ve sanığın  lehine  olacak hiçbir ceza indiriminden faydalanmaması için  dosya devam edecektir”