Karaman'daki bahçeler TAG ON'la yeşerecek…

TAKİP ET

Karaman’da baharın gelmesiyle fide dikim mevsimi başladı. Kentte, evlerde, bahçe veya balkonlarda hatta iç mekanda sebze ve meyve yetiştirmek isteyenler için fideler satışa çıktı. Türkiye’nin değişik bölgelerinden getirtilen domates, biber, patlıcan, salatalık gibi fideler, geçtiğimiz bahar döneminde bağ fiyatları 3 lira ile 5 lira arasında değişiyordu. Kalitesine ve bölgesine göre değişen fidelerin, bu dönem bağ satış fiyatları ise 7 liradan başlıyor.
Karaman’daki Tarımın Akıllı Geleceği TAG ON Tarım işletme sahiplerinden Cumali Civan , sattıkları fidelerin tüp ve bağ fide olduğunu belirterek ellerinde aynı türün birçok çeşidi olduğunu ifade etti. Satışa sundukları tüp fidelerin tane fiyatının 15 lira bağ fiyatının ise 7 lira olduğuna dikkat çekerek hangi çeşitlerin ellerinde olduğunu aktardı: “Köy biberimiz var. Konya biberimiz var. Cin biberimiz var. Sarı sivri biber var. Dolma biber var. Kapya biber var. Yıldız köy domatesi, pembe domates, köy domatesi, çeri domates, asma sırık domatesimiz var. Patlıcan grubu olarak da kemer patlıcan ve top patlıcan olarak iki grup elimizde mevcut. Salatalığımız var. Kavun, karpuz var. Diğer gruplarda çilek var. Bu şekilde vatandaşlara hizmet vermekteyiz.”
TAG ON’daki sebze ve meyve tohumlarına ilişkin konuşan Mevlüt Yeniel de “İşletmemizde Karaman topraklarında yetişen her türlü meyve ve sebze tohumu bulunuyor. Hibrit olarak sınıflandırılan tohumlarımızın kalite ve verimi göz önünde bulundurulduğunda vatandaşımızı ziyadesiyle memnun edecektir. Tüp fide, bağ fide ve tohum satışlarımızın yanında hobi bahçeciliği yapan ya da ticari amaçlı tarımsal üretim yapan vatandaşlarımızın ihtiyaç duyacağı her türlü ilaç ve gübreyi de kendilerine temin ediyoruz” dedi.
  
 















Cumali Civan Mevlüt Yeniel TAG ON Tarım