Karaman'da "Vali Baba" sesleri yükseliyor

TAKİP ET

Karaman’a geldiği günden buyana hem kamu kurumlarındaki çalışanların gevşeme haline müdahale eden hem de tedbil-i kıyafetle gittiği Yumru Tepe’de yol krizini çözüme bağlayan Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, Karaman FK için de elini taşın altına koydu. Kayyum ve belki de kapanma tehlikesi altındaki Karaman FK’ya elini uzatan Vali Sarıibrahim, sporun gücünün ne olduğunu bilerek bu şehir adına verdiği hizmetleri taçlandırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün gazetemizin manşetine taşıdığımız “Bu şehir seni unutur mu” başlıklı haberimiz Karaman’daki futbolseverleri heyecanlandırdı. Vali Sarıibrahim için kaleme aldığımız manşet haberimizde şu ifadeleri kullanmıştık:


“Öncelikli olarak Karaman’daki sanayiciler, iş adamları, STK başkanları ile bir araya gelen ve Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ile görüşen Vali Sarıibrahim, Karaman FK için herkesin üzerine düşeni yapmasını istedi ve birlik beraberlik içerisinde herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini hatırlattı.
İşte o hatırlatma Karaman’ı çok farklı yerlere taşıyacaktır. Öncelikli olarak şehirde oluşacak yapılanma bekleniyor. O bitmek üzere. Sonrasında iş Ankara’ya taşınacak. Karaman ve Karaman FK’nın kaderini değiştiren isim ise Vali H. Engin Sarıibrahim olacak.”

Bu şehir seni unutur mu

KARAMAN TRİBÜNÜ ÜSTÜNDEKİ ÖLÜ TOPRAĞI ATTI

Karaman FK’daki yönetim çıkmazı sebebiyle karamsarlığa kapılan Karaman tribünleri, sessizliğe bürünmüş ve adeta idamını bekleyen mahkum psikolojisine girmişti. “Bu şehir seni unutur mu” başlıklı haberimizin yankıları Karaman tribünlerindeki sessizliği bozarak gür sesli tezahüratların adresi haline geldi. Vali Sarıibrahim’in Karaman FK için geri durmadığı aksine en önde uğraştığını ortaya koyulmasıyla birlikte Karaman’daki futbolseverler Vali Sarıibrahim’i bağrına bastı. Karaman sokaklarında ve iç mekanlarında Vali Sarıibrahim işaret edilerek “Vali Baba” sesleri yükselmeye başladı. Vali Sarıibrahim’in Karaman FK’daki yönetim krizine el atarak bu sorunu çözüme bağlama gayreti ve bu gayretin sonunda Karaman FK’nın elde edeceği her başarı Vali Sarıibrahim’in hanesine yazılacak.

 

VALİ SARIİBRAHİM VALİ HAKKI TEKE’NİN YOLUNDAN GİDİYOR

Ayrıca Vali Sarıibrahim’le alakalı olarak şu dipnotu düşmekte de fayda var. Vali Sarıibrahim Karaman’da göreve başladıktan sonra gerçekleştirdiğimiz makam ziyaretinde, Karaman’ın “Efsane Valisi” olarak hafızalara kazınan Vali Hakkı Teke’nin memuru olarak görev yaptığını bizlerle paylaşmıştı. Bu dipnotla birlikte şu sözleri kullanmakta hiçbir sakınca görmüyor ve diyoruz ki, Karaman için efsane kabul edilen Vali Hakkı Teke’nin bir dönemki memuru ve bugünün Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim, amirinin izinden giderek Karaman’ın efsane valileri listesine girecek…

 

KARAMAN’IN EFSANE VALİSİ “VALİ HAKKI TEKE”

Karaman’a yaptığı hizmetler ile unutulmayanlar arasına ismini yazdıran Vali Hakkı Teke 1996 -1999 yılları arasında Karaman’da görev yaptı. Geçtiğimiz yıl Karaman’ı ziyaret eden Vali Teke,

“Karaman benim ilk göz ağrım ve Valiliğe başladığım il. Güzel hizmetlere imza attığımızı düşünüyorum. Kişi eserlerini gördüğü zaman mutlu oluyor. Bugün Hakkı Teke Ormanı’nı gördüm, o bölgenin ne olduğunu bilenler bilir. Şimdi şehrin akciğeri konumunda. Okullar yaptık, çocuklarımız eğitim alıyor. Bundan daha büyük mutluluk ne olabilir”

demişti.

 

                                       VALİ HAKKI TEKE ORMANI

         AMATÖR SPOR HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA YAPILAN YÜRÜYÜŞ