Karaman'da TOKİ krizi – 800 kişi "Mağduruz" diyor

TAKİP ET

11 Kasım 2022’de çekilen TOKİ’nin “İlk evim arsa” projesi Karaman’daki 800 hak sahibi TOKİ’ye tepki gösterdi. İlk arsa dağıtımı 12 Şubat 2024’te Karaman’ın merkezine 1,5 kilometre uzaklıktaki Başakşehir mahallesinden yapıldı. Bu dağıtımın ardından TOKİ’nin diğer müstakil arsa hak sahipleri Karaman merkezine uzaklığı Başakşehir mahallesi kadar olan bir konumda olmasını bekliyordu. Hatta hak sahiplerinin edindiği bilgiye göre verilecek olana arsaların 2. TOKİ’nin arkasında kalan arsalardan verilecekti. Ancak 2 Temmuz 2024 tarihinde yapılan dağıtım hak sahiplerini şoke etti. Çünkü 800 hak sahibine verilen arsalar Karaman’a 20 kilometre uzaklıktaki Kılbasan köyünden verildi.

 

Mağdur olduğunu iddia eden vatandaşlar, “Çalıştığımız iş yerleri Karaman’da, çocuklarımızın okulu Karaman’da. Hal böyle iken TOKİ arsalarının Kılbasan’dan verilmesi hak mıdır? Biz neden her gün 40 km yolu gitmek zorunda kalalım. Bize verilecek olan arsaların 2. TOKİ arkasında kalan arsalardan verileceği söylenmişken Kılbasan’dan verilmesi ne demek oluyor? Mağduruz, mağduriyetimizin giderilmesi için mücadelemizi sürdüreceğiz. TOKİ kendince zorunlu köye göç hareketi başlattı da haberimiz mi yok” bağlamında sitem ediyor.

 
Kılbasan’da tahsis edilen arsaların dahi Kılbasan Merkezine çok uzak olduğu ve bu arsaların neredeyse Karadağ’ın eteğinden tahsis edildiğini aktaran TOKİ’den hak sahibi olan vatandaşlar, arsanın Kılbasan halkı tarafından “Çöplük” olarak tabir edildiğini ifade etti.