Karaman'da tavuklar vitrine çıktı

TAKİP ET

Karaman'dan ve Karaman'ın çevre köylerinden getirilen tavuk ve horozlar satışa sunuldu

Karaman Çarşamba pazarı mevkiinde bulunan pazar yerinde tavuk ve horoz satışı renkli görüntülere sahne oldu.
Karaman Çarşamba pazarı yerine kurulan ve her pazar saat 10 ila 13:00 saatleri arasında yerini alan tavuklar alıcılarını bekledi.
Tavuk satıcısı esnafı Ramazan kondu, gazetemize yapmış olduğu açıklamada: " Yaklaşık 2 yıldır tavuk pazarında faaliyet göstermekteyiz. Vatandaşlar ilk pazar kurulduğunda oldukça yoğun ilgi gösteriyordu ancak zaman geçtikçe ilgi azaldı ve satışlarımız adeta durma noktasına geldi. Tavuk yeminin pahalı olması nedeniyle vatandaşlar tavuk almak yerine direk makine tavuğunun hazır yumurtasını yiyor." dedi Organik yumurtanın da önemine dikkat çeken Kondu: Vatandaşlarımız tavuk alarak organik yumurta üretmeli üretmeye imkanı olmayan vatandaşlarımız ise direk organik yumurta satın alarak tüketmeliler. Organik yumurta, sağlıklı tavukların sağlıklı yumurtasıdır. Hiçbir şekilde kimyasal yem kullanılmadan tavuklar beslenir ve bulunduğu alanlarda da kimyasal ve yapay olan unsurlar yoktur. Tamamen doğal şekilde tavuklar beslenir ve tavuklar strese girmeden yumurta bırakır” dedi. 
NEDEN ORGANİK YUMURTA TÜKETMELİSİNİZ?
BESİN DEĞERİ:  

Organik tavuk yumurtaları, daha yüksek besin değerine sahip olabilir. Araştırmalar, organik tavuk yumurtalarının daha yüksek omega-3 yağ asitleri, vitaminler ve mineraller içerebileceğini göstermektedir.
DAHA AZ KİMYASAL İÇERİK: 
Organik yumurta üretiminde, kimyasal gübreler, pestisitler ve antibiyotikler kullanılmaz. Bu da organik yumurtaların daha az kimyasal kalıntıya sahip olduğu anlamına gelir.
DAHA YÜKSEK OMEGA-3 İÇERİĞİ: 
Organik tavukların, omega-3 yağ asitleri açısından daha zengin bir diyete erişimi olabilir. Bu da organik yumurtaların daha yüksek omega-3 içeriğiyle ilişkilendirilmesini sağlar.
DAHA İYİ HAYVAN REFAHI: Organik yumurta üretimi genellikle hayvanların daha iyi yaşam koşullarına sahip olmasını sağlar. Bu, tavukların daha fazla serbest dolaşmasına ve doğal beslenmelerine izin verir.
ÇEVRESEL FAKTÖRLER: 
Organik tavuk yumurtalarının üretimi sırasında çevreye daha az zarar verilir. Kimyasal gübreler ve pestisitlerin kullanılmaması, toprağın ve su kaynaklarının korunmasına yardımcı olabilir.
DAHA İYİ TAT VE KALİTE:

Organik tavuk yumurtalarının tadı ve dokusu, endüstriyel olarak üretilen yumurtalara kıyasla daha zengin ve tatmin edici olabilir
İnsan nüfusundan tam üç katı daha fazla olan tavuklar Dünyanın her noktasında önemli canlı arasında yer alabilmeyi başarmıştır. Dünyanın her bölgesinde değer gören tavuklar Karaman'ın köylerinden ve çevre ilçelerinden getirilerek satışa sunuluyor.
Tavuğun cinsine ve yetişkin olmasına bağlı olarak fiyatlar değişkenlik gösteriyor. Tavuk Pazarında 500 TL ile 1000 TL arası tavuk, Horoz, Kaz ve Hindi bulunuyor.