Karaman'da sürek avı devam ediyor

TAKİP ET

Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak adına Karaman’daki kolluk kuvvetlerinin devam ettirdiği sıkı denetimler adeta sürek avını anımsattı. Her hafta binlerce kişiyi sorgulayan ve buna bağlı olarak 10’larca kaçağı yakalayan kolluk kuvvetleri suçlu ve suça meyilli insanları köşeye sıkıştırıp onların korkulu rüyası olurken vatandaşın da bir “Oh” çekmesini sağlıyor. 
Bu anlamda, Karaman İl Jandarma Komutanlığınca asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere, vatandaşımızın huzurunu bozacak her türlü suçun engellenmesi, suça karışan şahısların yakalanması amacıyla 31 Mayıs-06 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 7 bin 21 şahıs sorgulandı.
Sorgulanan şahıslardan çeşitli suçlardan aranan 24 kişi yakalandı. Yakalanan 2 şahıstan birinin 25 yıl 2 ay, diğerinin 17 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunurken geri kalan 22 şahıstan 9’u da tutuklandı. 
Trafik denetlemelerinde araç sürücüsüne ehliyetsiz/yetersiz araç kullanmaktan 6 kişiye, 3 araç sürücüsüne alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı. 6 araç trafikten men edilirken 3 kişinin sürücü belgesine de el konuldu. 
Denetimler esnasında; değişik miktarda metamfetamin, kenevir bitkisi, esrar maddesi, sentetik hap ile ruhsatsız av tüfeği, ruhsatsız tabanca, tabanca şarjörü, av tüfeği ve tabanca mühimmatı ele geçirildi.
Karaman İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “İlimizde huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edilecektir” denildi.

Karaman'da 17 kişi cezaevine gönderildi