Karaman'da su isyanı: "Çözüm istiyoruz"

TAKİP ET

Karaman’daki müstakil evlerin yoğunlukta olduğu mahallelerde yer yer 2. kat ve üstü katlara su çıkmıyor. Yaşanan bu sıkıntıyı gündeme taşıyan Piri Reis Mahallesi Muhtarı Cüneyt Onay Yiğitoğlu, Piri Reis Mahallesi’ndeki bahçeli apartman, müstakil ya da 2 katlı olan evlerin büyük bir çoğunluğunda sebze ve çim ekili mülkleri işaret ederek, sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Muhtar Cüneyt yaptığı paylaşımda şu sözlerle mahalle sakinlerine seslendi:

“Kıymetli mahalle sakinlerim. Piri Reis Mahallemizde aşırı derecede su basıncında sıkıntımız var (özellikle piri reis parkı çevresi) 2 ve daha üst katlara su çıkmıyor. Evlerin bahçelerine ekilen sebze ve meyveleri ve de çim sulamayı gece 00:00 ile 05:00 arası yapalım. Komşularınız mağdur olmaktalar. Duyarlılığınız için şimdiden teşekkürler”

dedi.

  

KARAMAN BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN ACİL ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Piri Reis Mahallesinde ikamet eden bir mahalle sakinin gazetemize su ile alakalı yaşadığı sorunu şu sözlerle ifade etti:

“Su basıncı çok düşük olduğu için kombi ateşleme yapmıyor. Ancak gece yarısından sonra su basıncı yükseliyor ve kombiye su geliyor. Gece yarısından önceki saat dilimlerinde çamaşır makinesi su almadığı için deterjan makineye karışmıyor. Çamaşır makinesine cezveyle su döküyorum. Bayram geliyor, temizlik yapılıyor. Misafirler gelecek, millet duş alacak, çamaşır yıkanacak. Gündüz saatlerinde evlerimize su gelmezse bu saydıklarımın hangisini yapabileceğiz? Seçilmiş belediye başkanımızdan acil çözüm bekliyoruz.”

 

KARAMAN'DAKİ BAZI MAHALLELERE GECE YARISINA KADAR SU GELMİYOR

Sümer, Larende, Yenişehir ve Cumhuriyet mahallesi gibi bahçesi sebze, meyve ve çim ekmeye müsait olan mahallerde yoğun bir şekilde ekim yapılıyor. Ekili alanların sulama işlemi ise gün içinde yapılıyor. Yoğun kullanımdan dolayı şebekedeki basıncın şiddeti azalıyor. Bundan dolayı da bahsi geçen bölgedeki 2. kat ve üstündeki dairelere gece yarısından önce su çıkmıyor.

KARAMAN'DA SUYA GEREKLİ ZAM YAPILMALI

Yaşanan sıkıntıyı sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımla dile getiren bölge sakinleri sitemlerini şu sözlerle ifade etti:

“Yeni Şehir mahallesinin de sorunu su… Bugün gün boyunca su yoktu, daha yeni geldi!”

“Belediye bir araştırma yapsa, bazı dairelerin bahçe çeşmelerinde su sayacı da olmayabilir”

“Bizim ev zemin kat olduğu halde su çok az geliyor”

“Belediye suya zam yapsın. Suya gerekli zam yapılmadığı için resmen su kullanımını teşvik edilmiş gibi oluyor. Memleketin her tarafından su fışkırıyor herhalde!”