Karaman'da "Şairlerin İzinde Fidanlar"

TAKİP ET

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim’in eşi Hatice Sarıibrahim Hanımefendi, Karaman Merkez Fatih Anadolu Lisesi Proje Grubu öğrencilerinin düzenlediği, “Şiirlerin Kökleri ve Şairlerin İzinde Fidanlar” konulu proje etkinliğine katıldı.
Gazi Kültür Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte Okul Müdürü Hasan Erkan, öğrenciler tarafından okul bahçesi sınırları içerisinde dikimi yapılan meyve fidanlarına edebiyat dünyamızın önemli şahsiyetlerinin isimlerinin verilerek künyelerinin takıldığı proje hakkında bilgiler verdi.
Projeden sorumlu okul öğretmeni Esra Gökçenin yaptığı sunumun ardından öğrenciler tarafından adlarına ağaç dikilen şairlerimizin şiirlerinin okunduğu etkinlikte Hatice Sarıibrahim Hanımefendi, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen okul yöneticileri ve öğrencileri tebrik ederek başarılarının devamını diledi.
Uygulama alanının daha da genişletilerek il geneline yayılması planlanan proje ile birlikte, topraklarımızın zenginleştirilmesi, dikilen her fidana şiir gibi bir anlam yüklenmesi ve bu sayede insanların ruhuna iyi gelecek bir çevre oluşturulması da hedefleniyor.