Karaman'da ölüme çare

TAKİP ET

Karaman’ın en çok rağbet gören alışveriş merkezlerinden birine geçiş sağlayan D715 karayolunda vatandaşların can güvenliği tehlikeye giriyor. Otogar kavşağından AVM’ye gitmek isteyen yayalar çevreyolundan geçerken zor anlar yaşıyor. Karşıdan karşıya geçmek için kavşağı kullanan vatandaşlar, tam anlamıyla tehlikenin göbeğinden geçiyor. Bunun yanı sıra AVM‘ye gelen toplu taşıma araçlarının yetersizliği de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor. Vatandaşlar, günde binlerce aracın geçtiği yolda üst geçit olmamasından dolayı ilgililere sitem ediyor. 
“Bu yola ya bir alt geçit ya da bir üst geçit yapılması şart” diyen Levent Kavas, “Yetişkinlerin çevreyolundan daha dikkatli geçtiğini söyleyebiliriz. Fakat çocuklar ve yaşlılar da bu yolu kullanıyor. Otogardan AVM’ye giderken trafiğin işlek olduğu 2 anayol ve bir çevre yolundan geçmek zorunda kalıyoruz. Geçene kadar kılı kırk yarıyoruz. Çevreyolundan geçen sürücüler haliyle hızlı araç kullanıyor. Buradan geçen yayaların can güvenliği tehlikeye giriyor. Bunun yanı sıra, alkollü araç kullanmak yasak fakat bazı duyarsız sürücüler, alkol aldıktan sonra da araç kullanabiliyor. Bu sürücülerin de bu yolu kullandığı oluyordur. Onların düşüncesizliğinden dolayı bir can kaybı yaşanmaması için buraya üst geçit yapılması gerekiyor” dedi

PARK AVM ÇALIŞANLARI DA DERTLİ

Karaman Park AVM çalışanlarından bir grup ise toplu taşıma araçlarının yetersiz kalmasından yakınarak, “Buraya sadece bir tane hat minibüsü geliyor. AVM’ye gelen minibüs sayısı ve otobüs sayısı yetersiz. Üst geçit yapımının yanı sıra, buraya gelen toplu taşıma araç sayısının da arttırılması ya da mevcut seferlere ek seferlerin eklenmesi gerekiyor” dedi.

ÖNLEM ALINMASI İÇİN ÖLÜM MÜ OLMASI GEREKİYOR

Karamanlı vatandaşlar yetkililerden yardım isteyerek, “Önlem almak için can kayıplarının yaşanmasını mı bekliyoruz? Anlamış değiliz. İlgili kurumların bu konuyla bir an evvel ilgilenmesi gerekiyor. ‘Keşke’ dememek için bu sorunun çözüme kavuşması son derece önemli. İnsanımızın canı bu kadar ucuz olmamalı” ifadelerine yer verdiler.