Karaman'da olay bitmiyor 8 bin 793 şahıs sorgulandı

TAKİP ET

Karaman İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı asayiş, KOM ve trafik ekipleri tarafından 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 8 bin 793 şahıs ile 10 bin 85 aracın sorgulaması yapıldı.

Karaman İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı asayiş, KOM ve trafik ekipleri tarafından vatandaşın huzurunu bozacak her türlü suçun önlenmesi, işlenmiş suçların ortaya çıkarılması, suça karışan ve aranan şahısların yakalanması amacıyla 26 Şubat-3 Mart tarihleri arasında yapılan çalışmalarda 8 bin 793 şahıs ile 10 bin 85 aracın sorgulaması yapıldı.
Yapılan sorgulamalar sonucunda kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde satın almak, kabul etmek, bulundurmak veya kullanmak, hırsızlık, yaralama başta olmak üzere çeşitli suçlardan aranan 32 şahıs ile 1 hacizli araç yakalandı.
Yakalanan şahıslardan 5’i tutuklanırken, 44 şahsa ise adli işlem yapıldı. 4 sürücü belgesi geri alınırken 11 araç sürücüsüne ise ehliyetsiz ve yetersiz araç kullanmaktan işlem yapıldı. 13 araç da trafikten men edildi.
Ayrıca yapılan aramalarda, 4 adet ruhsatsız av tüfeği, 1 adet çalıntı av tüfeği, 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca, 54 adet av tüfeği fişeği, 4 adet tabanca fişeği, 1 adet metal arama dedektörü, 480 adet gümrük kaçağı elektronik sigara ele geçirildi.
İlimizde huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edilecek.