Karaman'da babayiğit yok mu 

TAKİP ET

Han kardeşler unutulmaz hizmetler verdi. Kongreye 4 gün var şehirde 'Çıt' yok 

Karaman FK’yı sıkıntılı günler bekliyor. İki yıl önce Almanya’dan gelerek bu şehre ruh veren, futbola can katan Babayiğitler Mehmet Ali Han ve Süleyman Han’dan sonra takıma sahip çıkan olmadı. Han kardeşler gibi şehre sevdalı, yürekli bir başka Babayiğit yok mu sorusu gündemden düşmüyor.
Başkan Süleyman Han’ın istifasının ardından genel kurul kararı alan Karaman FK’da 6 Mayıs tarihinde yapılan kongresinde, yönetime talip kimse çıkmayınca tüzük gereği toplantı 15 gün sonraya ertelendi ve 4 gün sonra 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek. Ne var ki, seçime sayılı günler kalmasına rağmen şehirden takıma talip kimsenin çıkmaması ve şehri yönetenlerinde sessizliği bürünmesi takımın geleceği yönünden endişeleri artırdı.

VALİ, VEKİLLER VE BELEDİYE BAŞKANI

Karaman FK’nın her platformda yanında olan Vali H. Engin Sarıibrahim’in Başkan Süleyman Han ve yönetim ile yaptığı görüşme ümitleri artırmıştı.
Vali Sarıibrahim belli oranda ve imkanları doğrultusunda destek olacağı yönündeki görüşleri kamuoyunda yüksek sesle konuşulurken, istifa eden başkan Süleyman Han’ın alacaklarının belli bir bölümünden feragat etmesinin yanı sıra 100 bin Euro gibi yine ciddi bir katkı sağlayacağı,2.Başkan Ramazan Aygündüz’ün ise 200 bin Euro ile destek olacağını beyan ettiği sızan haberler arasında yer aldı. Tüm bu olumlu gelişmelere rağmen, bunun icraat dökülmemesi ve bu şartlarda başkanlık için hiçbir talibin çıkmaması endişeleri artırdı.

BABAYİĞİT MEHMET ALİ HAN

Karaman FK’nın yaşam savaşı verdiği anda Almanya’dan kalkarak kardeşi Süleyman Han ile birlikte Karaman’a ayak basan ve takımı önce 3.ligde tutmayı başaran ardından şampiyonluk kupasını Karaman’a getiren Mehmet Ali Han, tam bir babayiğit olarak ülkede örnek gösterilmiş ve tüm iller Karaman’a babayiğit Han kardeşler nedeniyle gıpta ile bakmaya başlamıştı.
Kırmızı-Beyaza gönül veren taraftarlar takımın başında Mehmet Ali Han’ı görmek istediklerini ve yeniden başkan olması için sosyal medyada kampanya başlatmasına rağmen, olumlu bir gelişmenin ortaya çıkmaması şehirde hüzün yarattı.
Konu ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Mehmet Ali Han, başarının birlik-beraberlik içerisinde geleceğini söyleyerek:
“Konu ile ilgili olarak benimle kimse temasa geçmedi. Şehrin sahipleri Karaman’ı bir masa etrafında toplar, her kes yapabileceklerini açıklar, bu ortamda bize görev düşerse bizde elimizi değil vücudumuzu taşın altına koyarız. Karaman çok daha güzellikleri hak ediyor. Bu takımın güçlü bir yönetim, verilecek destekler ve bizim katkılarımız ile yeniden bir şampiyonluk yaşar ve takımımızı TFF 1. Lige taşırız. Biz hiç zaman görevden kaçmayız, üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ancak tek başına yapılacak işler var, yapılmayacak işler var. Bizim kimseye küslüğümüz, kırgınlığımız yok, olamaz da. Spora gönül veren Valimiz, Karaman’a hizmet yolunda çalışan milletvekillerimiz, şehrin yüzde 50 oyunu alarak yeniden seçilen Belediye Başkanımız ve sanayicilerimiz bir olduğu anda Karaman’ın bileğini kimse bükemez”