Karaman arıcılıkta da adından söz ettiriyor – İşte rakamsal veriler

TAKİP ET

Karaman Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hatice Bulut Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Ümit Çağlıyan, Karaman Arıcılar Birliği Başkanı Gürsel Yasan ile beraber Karaman’da Yeşildere köyünde Damızlık Ana Arı Üretimi yapan Arıcıları ziyaret etti.
Halil Gülcan, Eşi Meryem Gülcan ve kız kardeşi Havvanur Eriş ile birlikte Kafkas, Belfaks, Karniol ve İtalyan Irkı 3000 Ana arı üretimi yapıyor. Türkiye'nin her iline ve Kıbrıs'a ana arı tedariki yapılan işletmede Halil Gülcan Ana Arı Üretimi, Damızlık Ana Arı Koloni ve Ana Arı Bankalama konusunda İşletme sahibi Halil Gülcan bilgi verdi. Arılarda Suni Tohumlama işinin Havvanur Eriş tarafından yapıldığı işletme ziyareti sonrasında Över Arıcılığı ziyaret etti.
Mustafa Över ve Oğlu Göktürk Över tarafından yılda 15.000 adet ana arı üretiliyor. Üretilen ana arılar Türkiye ve Kıbrıs pazarına sunuluyor. 
Müdür Bulut ziyaretler sonrası yaptığı açıklamada Karaman’da yılda 22000 ana arının üretildiğini kaydederek, "İlimizde bal üretiminin yanında ana arı üretiminin de önemli bir yere sahip olduğunu, ziyaret ettiğimiz arıcılarımızın Kadın Üretici ve Genç arıcılarımız olduğunu görmek bizleri çok mutlu etti. Yapmış olduğumuz projeler ile ilimizde arıcılık ve bal üretimini de desteklediklerini söyleyen il Müdürü Bulut; Karadağ Bölgesinde Uygulamış olduğumuz 1.500.000 TL bütçeli Organik Arıcılık Projesinin Bakanlığımızca onaylandığını bu kapsamda ilk etapta 250 kovan dağıtımı yapıldığını, önümüzdeki günlerde 650 kovan dağıtımı yapılacağını söyleyen Bulut arıcılarımız için projelerimiz devam edecektir" dedi.