Karaman'a yazık etmeyin

TAKİP ET

Eskişehir'e, Bursa'ya, Uşak'a, Denizli'ye bakalım. Bu takıma sahip çıkmak zorundayız

TFF 2. Ligde ilk yılında büyük bir başarı göstererek düşme korkusu yaşamadan yoluna devam eden Karaman FK’da yönetim belirsizliği endişeleri beraberinde getiriyor. Büyük fedakarlıklarla takımı bu yıl sırtlayan Başkan Süleyman Han’ın istifasının ardından, sessizliğe bürünen şehrin, Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim başta olmak üzere bu takımı BAL liginden 3. Lige taşıyan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam ve İsmail Atakan Ünver, Karaman FK’yı marka haline getiren Babayiğitler Mehmet Ali Han, Süleyman Han, sanayicilerimiz, iş adamlarımız Karaman’ın menfaatleri için bir çatı altında bir araya gelerek, güzelliklere imza atmak adına adımlar atmasını bekliyoruz. Yoksasını düşünmek bile istemiyoruz. Amatör kümeye düşen Eskişehir’i, 2. Lige veda eden Bursa, Uşak, Denizli gibi büyükşehirlerin düştükleri durumları unutmayalım.
KAN DAVASI OLMADIĞINA GÖRE
Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, bu takımın temelini atan isimlerden birisi. Bunu görmemezlikten gelmek insafsızlık olur. BAL liginden aldı, 3. Lige taşırken imkanları doğrultusunda katkı sağladı. Sonrasında Babayiğitler çıkageldi Karaman’a. Kesin düştü gözü ile bakılan takım için gövdelerini taşın altına koyan Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, önce bu takımı bir mucizeye imza atarak 3. Ligde tuttular, ardından ise yeni bir takımla Karaman’a tarihi zaferi yaşatarak şampiyon yaptılar. Bu şehre kategori atlatan isimler oldu. Karaman’ın hayal edemeyeceği paraları ceplerinden gözlerini kırpmadan harcadı, o babayiğitler. Milyon Euro’lardan bahsediyoruz, kıytırık paralardan değil ve hatırlatmak gerekir ki Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, takıma şu ana kadar verdikleri paralar ile bu şehrin en güzel arsalarını, arazilerini alabilirdi. Onların dertleri rant değil, bu şehre olan sevdaları idi. Sezon başında Mehmet Ali Han ile Süleyman Han arasında çıkan anlayış farkı nedeniyle ayrılık yaşandı, keşke yaşanmasaydı ve Karaman olarak şimdi biz şampiyonluk şarkıları söylemeye başlardık bile. Bu olumsuzluğa rağmen Süleyman Han çıktı, büyük hem de çok büyük bir başarıya imza atarak yeniden bir takım kurdu. Desteksiz, sponsorsuz yola çıktı, gözünü karartı, tek başına büyük bir sorumluluğun altından kalkmayı başardı. Ülkemizde böyle bir başarı yoktur ve tek başına yazılmış böyle bir zaferi görmek, hele bu ekonomik zorluklarda mümkün olmayacaktır.
Haklı sebepleri olsa da başkan Süleyman Han’ın seçimler öncesi açıklaması çok doğru değildi ama muhteşem Sülo’nun o toplantısının amacı dışına kasıtlı olarak çıkarıldığına inanıyorum. Başkan, takıma sahip çıkılmamasından dertli iken, olay bir anda Savaş Kalaycı-Süleyman Han çekişmesine çekildi, ipin ucu kaçtı. İşin aslı öyle değildi gerçekte. Anlaşılmada yaşanan yol kazaları bizi bugünlere getirdi.
İletişim kazalarını telafi etmek mümkün mü elbette mümkün. Bir şehrin belediye başkanı ile aynı kentin başarısı için çırpınan kulüp başkanının ne sorunu olabilir, neyi paylaşamamış olabilirler. Kan davası yok, husumet yok o zaman, Karaman’ın menfaatleri için herkes bir aya gelmek zorunda.
NEREDE MANGAL’DA KÜL BIRAKMAYANLAR 
Süleyman Han’ın istifasının üzerinden uzun zaman geçti ancak takıma sahip çıkıyoruz diyen ekonomik sorunu olmayan, bu takımı sırtlayacak çok ciddi isimler yok ortada. Bu takım sahipsiz kalmaz gibi söylemler, bizi uçuruma sürükler. Kapalı kapılar ardından Karaman FK üzerinden yapılan pazarlıkları, kimlerin yaptığına dikkatli bakmak gerekir. Bu şehir kapanın elinde kalacak bir şehir değil. 
HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR
Zaman geçiyor ve sezonu rahat şekilde tamamlayan Karaman FK, yeni sezon planlaması için kolları sıvamalı ama kiminle. İyi bir kadro var ve önemlisi gelecek vaat eden isimlerin sözleşmelerinin 2 yıllı olması sebebiyle devam etmesi. Eksik yerlere yapılacak klas isimlerle bu takımın iskeleti, bu şehre yeni sezonda şampiyonluğu getirir, tabi iyi bir yönetim anlayışı ile. Burada en büyük görev Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim’e düşüyor. Iğdır’da nasıl yaptı Vali Sarıibrahim. Amatör kümede olan Iğdırspor için Cantürk Alagöz ile bir araya geldi, takımı destekledi ve şimdi o günlerde atılan tohumlar çiçek açmaya devam ediyor. Önce 2. Lige çıktılar şimdi 1. Lig için mücadele ediyorlar.
Vali Sarıibrahim başkanlığında spora gönüllü milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam ve İsmail Atakan Ünver burada lokomotif görevini üstlenecek. Takımı 3. Lige taşıyan Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karaman için bir şans olan Babayiğitler Mehmet Ali Han ve Süleyman Han, sanayicilerimiz, iş adamlarımız ile çok iyi bir organize yapılarak Karaman adını önce 1. Lige ardından Süper Lige yazdırmamamız için sebepleri ortadan kaldıracak.
Vakit, Karaman vakti.
Zaman Karaman FK zamanı.
Çok zor değil, bunları başarabiliriz. 
Valimiz Sarıibrahim’in önderliğinde, Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı’nın kaptanlığında, milletvekillerimizin desteği ile Mehmet Ali Han ve Süleyman Han’ın sorumluluğunda, sanayicilerimizin elini taşın altına sokması ile Türkiye’nin gündemine oturur, gıpta ile bakılan bir marka kent haline döneriz.
Eteklerdeki taşlar dökülsün, kollar sıvansın. Her şey Karaman için.

Hüseyin Oğuz
 

osman sağlam Mehmet Ali Han Süleyman Han İsmail Atakan Ünver Savaş Kalaycı Hüseyin Engin Sarıibrahim Selman Oğuzhan Eser