Karaman'a sıra dışı aday

TAKİP ET

Karaman'da bağımsız belediye başkan adayı Mahmut Yıldız başvurusunu yaparak resmen aday oldu.

Karaman'ı İç Anadolu'nun teknoloji üssü yapacağını bildiren Bağımsız Belediye Başkan Adayı Mahmut Yıldız kolları sıvadı. Başkan Adayı Yıldız, Karaman'da partiler dışında alternatif bir yol olarak yola çığtığını da bildirdi. Çılgın projeleri ile Mahmut Yıldız Karamanlıların oyuna talip oldu. 

MAHMUT YILDIZ KİMDİR?

1978 yılında Kırıkkale’de doğmuştur. Lisans eğitimini "Hacettepe Üniversitesi İktisat" bölümünde, Yüksek Lisans eğitimini "Işık Üniversitesi - İşletme-MBA" olarak tamamlamıştır. Kamu bankası olan Halkbankası AŞ'de sırasıyla Müfettiş - Şube Müdürü" görevlerinde bulunmuştur.
2016 yılında Aksaray ilinde görev yaparken Ortaköy Genç İşadamları Derneğini kurmuş ve 2.5 sene Yönetim Kurulu Başkanlığını yapmıştır.
2020 yılında Bankadaki görevinden ayrılarak Karaman ilinde kendi şirketi olan FİNGURU FİNANS DANIŞMANLIK LTD. ŞTİ. firmasını kurmuş olup, Kosgeb, TKDK, IPARD3 ve AB Hibe projelerini yazmakta, Yapay Zeka ve Drone Teknolojileri konusunda bireysel araştırmalar yapmaktadır.
Mahmut Yıldız Karaman için 10 Çılgın Projesiyle bilinmektedir. Karaman ilinin kabuğunu kırarak dışarı çıkmasını sağlayacak olan; Kültür Turizm ve İnanç Turizmi Projeleri, Karaman Teknoloji A.Ş. firmasıyla, Karaman’ın İçanadolu bölgesinin Drone ve Yapay Zeka teknolojileri merkezi yapılması gibi projeleri bulunmaktadır.
Karaman’ın yeni sloganı olarak “Hoşgörü ve Turizm Şehri Karaman” sloganını benimsemiştir.

10 ÇILGIN PROJE
1.PROJE: CAM SEYİR TERASI PROJESİ
2-PROJE: KARAMANRAY – KARAMAN HAFİF RAYLI SİSTEM HATTI
3-PROJE: KARADAĞ JEOTERMAL ISITMA SİSTEMİ PROJESİ
4-PROJE: TÜRKİYE’NİN SANTORİNİSİ TAŞKALE RÖLÖVE PROJESİ
5-PROJE: TEKNOPARKTA KARAMAN TEKNOLOJİ A.Ş. KURULMASI
6-PROJE: 1 MİLYON M2 LİK KARAMAN LAVANTA BORSASI KURULMASI
7-PROJE: 12 AY SÜRECEK ETKİNLİK PROJESİ
8-PROJE: YUNUS EMRE BİRİMİ İLE ESKİŞEHİRE MEYDAN OKUNACAK.
9-PROJE: MODERN 4 ADET KAPALI OTOPARK
10-PROJE: 15 KATLI MODERN BELEDİYE BİNASI YAPILACAK