Karaman'a çok yönlü atölye

TAKİP ET

İbrahim Bey İlkokulunda, 21. yüzyıl becerilerine uygun bir şekilde tasarlanan ve öğrencilerin sanat, spor, akademik ve kültürel alanlarda gelişimini destekleyen çok yönlü atölyelerin açılışı yapıldı

Zekâ Oyunları Atölyesi, Görsel Sanatlar Atölyesi, Ahşap Tasarım Atölyesi, Robotik Kodlama Atölyesi, Jimnastik Salonu, Satranç Sınıfı ve Ney Kursu gibi alanların yer aldığı bu yenilikçi projeler, çocukların büyük bir heyecanıyla katıldıkları bir törenle hizmete sunuldu.
Açılışa; Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Karadeniz, Karaman Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Metin Yiğit, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Zihni Oğuz Şimşek, İl Millî Eğitim Şube Şahin Yeter, okul müdürleri, öğretmenler ve davetliler katıldı.
"Çocuklarımız, bu atölyelerde tasarlamanın, üretmenin ve başarının hazzını yaşayacaklar."
Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, çocukların yeteneklerini geliştirerek gelecek yüzyıla hazırlamak için bu tür alanların kritik önem taşıdığını vurguladı. Çalışkan, "Bugün burada, çocuklarımızın geleceğine yapılan bir yatırımın gururunu yaşıyoruz. İbrahim Bey İlkokulu, Türkiye Yüyılı Maarif Modeli'nin hedeflerini hayata geçiren örnek bir okul olma yolunda önemli bir adım attı." dedi.
"Bu atölyeler, sadece bilgi aktarımının ötesine geçerek beceriye dayalı, aktif öğrenmeyi destekleyen bir eğitim anlayışının ürünleridir." diyerek sözlerini sürdüren İl Müdürü Çalışkan, "Çocuklarımız, bu atölyelerde tasarlamanın, üretmenin ve başarının hazzını yaşayacaklar. Onların başarıları, yarınlarımızın aydınlık olması için en büyük güvencemizdir. Çocuklarımızı yeteneklerine uygun şekilde yetiştirerek, bireysel potansiyellerini açığa çıkarmak hepimizin ortak hedefi olmalı." diye konuştu.
"Her köşe hayat sahnesi"
Okul Müdürü Cihat Pınarcı ise, yeni atölyelerin açılışıyla birlikte okulun her köşe ve bucağının bir 'hayat sahnesine' dönüştüğünü belirtti. Pınarcı, öğrencilerin bu ortamlarda daha mutlu ve güvenli hissettiklerini, öğrenmekten zevk aldıklarını ifade etti. Cihat Pınarcı, "Eğitimde kalitenin yükseltildiği ve niteliğin çağa uygun hale getirildiği bir yaklaşımla köklerden geleceğe bir köprü kurmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz tasarlamanın ve başarının hazzını yaşarken disiplinler arası yaklaşımla eğitimlerini destekleyecek bu olanaklara kavuşmuştur." ifadelerini kullandı.
Açılışın ardından davetliler, öğrencilerin atölyelerde yürüttüğü çalışmaları yerinde inceledi. Sanal gerçeklik gözlükleriyle Karaman Müzesi, Karaman Kalesi ve Hatuniye Medresesi gibi şehirdeki tarihi ve kültürel mekanların yanı sıra uzay kapsülü deneyimini yaşama fırsatı buldular. Teknoloji ve disiplinler arası entegrasyonu destekleyen bu atölyeler, öğrencilere yarının gerekliliklerine bugünden hazırlanmaları için çok yönlü bir ortam sağlıyor.