Karaman'a aşkını ilan et!

TAKİP ET

Bu şehre sevdalısın. Söz konusu Karaman. Egolar kenara bırakılsın tarihi fırsatı kaçırmayalım 

Karaman FK için tarihi günler, saatler yaşıyoruz. Dalları meyvelerle dolu olan yeni filizlenmiş bir ağacı yaşatmak tüm Karaman’ın görevi. Geçtiğimiz dönemde bu şehrin takımına hayat veren ve Karaman sevdalısı Mehmet Ali Han, bu takımın başkanı olmalı… Bilgisi, birikimi, deneyiminin yanı sıra ekonomik gücü ile Karaman FK’yı zirvelere taşır, gelecek yıl şampiyon Karaman olarak ismimizi herkese ezberletir ve Spor-Toto 1. Lig’inin yeni takımı yapar.

KARAMAN’A AŞIK BİR İMPARATOR

Mehmet Ali Han bu şehrin yetiştirdiği önemli değerlerden birisidir. Karaman olarak futbolda can çekişirken hızır gibi yetişti, Mehmet Ali Han ve Süleyman Han kardeşler. Önce bir mucizeye imza attılar, düşmesine kesin gözüyle bakılan bir takımı önce ligde tuttular ve yeni bir takım kurarak l yıl içinde bu şehre şampiyonluğa yaşattılar. Bu tip bir başarı ülke genelinde nadir olarak karşımıza çıkan ve tarihe geçecek başarıdan başka bir şey değildi.
Tarih yazmak kolay mı oldu, öyle kolay olmuyor zaferler.
4 Milyon Euro üzerinden para çıkıtı, Han kardeşlerin cebinden. Şaka değil gerçeğin ta kendisi… Zafere koşarken, bu şehirden yollarına çıkan engelleri aşarken, sevdalarının kendilerine yaşattığı aşk ile takılan çelmelere aldırmadan hedefe ulaştılar. 
“Rant peşinde, arsa peşinde koşuyorlar” şeklide çıkan karalamalarına inat, milyonlarca Euro’yı gözlerini kırpmadan bu şehir için harcadılar. Karaman FK için ceplerinden çıkan rakamlarla bu şehrin en müstesna yerindeki arsaları her halde parayı basıp alabilirdi. Çoğunluk tapuda devir işlemleri yaparken, Han kardeşler arsa, tarla yerine parayı Karaman adına harcadılar.

GÖZLER VALİ SARIİBRAHİM’E ÇEVRİLDİ

Karaman’da göreve başladığı günden beri yaptığı olumlu icraatlar ile bu şehrin gönlünde taht kuran ve spora yakınlığı ile bilinen Vali H. Engin Sarıbrahim’e, Karaman FK konusunda büyük görev düşüyor. Valimiz, Karaman FK’ya vereceği desteği alenen her platformda tekrarlıyor. Vali Sarıibrahim’in önderliğinde Mehmet Ali Han başkanlığında oluşturulacak bir yönetim bizi uçurur, yeni bir Karaman tarihi yazdırır. Vali Sarıibrahim, milletvekillerimiz Selman Oğuzhan Eser, Osman Sağlam, İsmail Atakan Ünver, Belediye Başkanımız Savaş Kalaycı, sanayicilerimiz ile yapılacak bir toplantı ve kurulacak bir konsorsiyum, bizlere hayal edeceğimiz başarıları beraberinde getirecektir.

SEN KARAMAN’A SEVDALISIN 

Han kardeşler bu şehre sevdalı. Babayiğitlerin büyüğü Mehmet Ali Han’ın bu kente sevdası Hz. Mevlana ile Şems’in aşkı gibidir. Dağları delen Ferhat’ın, Şirin’e olan sedası gibidir. Karaman’ı yönetenler bir masanın başında toplanıp, “Haydi, M. Ali Han! Bu görevi en iyi sen yaparsın, bunun üstadı sensin” dedikleri an, biliyorum ki M. Ali Han “hayır” diyemez, demeyecek de. Büyük Han’ın başkan olması halinde, bu takımı bu sezon tek başına verdiği mücadele ile 2. Lig’de tutan. Süleyman Han da yine koşacak, koşturacaktır.
Şimdi egoları bir kenara bırakma zamanı. Herkes eteğindeki taşı döksün ama Karaman adına birlik olmak için döksün. Kırgınlıklar yaşandı, iletişim kazaları yaşandı ama bunlar telafi edilmeyecek hatalar değil. Çünkü söz konusu Karaman ve bu hatalarda her kesin kendi doğrultusunda Karaman menfaati için yapılan yanlış adımlardan başka bir şey değildir. 
O zaman bu şehrin geleceği için, Karaman’a yapılacak en büyük hizmetlerden birisi olan Karaman FK için herkes el ele, gönül gönle vererek taşın altına eline koymak zorunda.
Yoksa, bu takım elbette sahipsiz kalmayacak, kalmaz da ama kaçan balığın her zaman büyük olduğunu unutmayalım. Bir Eskişehir’e, Denizli’ye, Uşak’a, Bursa’ya, Altay’a dönüp bakalım ve onların durumuna düşen biz olmayalım.