İçerden yok, talip dışardan!

TAKİP ET

Karaman FK başkanlığı için Karaman'dan resmi talip yok. Gözler Vali Sarıibrahim ve M.Ali Han'a çevrildi

Karaman FK’da genel kurul için geri sayım sürerken, henüz bir başkan adayının çıkmaması tedirginliği beraberinde getiriyor. Karaman’dan hiç kimse şu ana kadar yönetime talip olmazken, kulübün A.Ş’ye dönüştürülmesi şartı ile Ankara ve İzmir’den iki grubun takımı almak için Başkan  Süleyman Han ile temasa geçtiği öğrenildi.
GÖZLER VALİ SARIİBRAHİM’DE
Sezonun tamamlanmasının ardından kulüpler yeni sezon planlamalarına başlarken, Karman FK’da ise sessizlik hakim. Karaman’dan hiç kimse başkanlık için talip olmazken, gözler Vali H.Engin Sarıibrahim’e çevrildi.
Spora yakınlığı ve destekleri ile spor kamuoyunun takdirini kazanan Vali Sarıibrahim’in sanayiciler ve Karaman’ı yönetenler ile bir toplantı yapıp, takımın geleceğine yön vermesi bekleniyor.
M.ALİ HAN NE YAPACAK
Karaman FK’ya yaptığı unutulmaz hizmetler ile şehrin umudu olan Mehmet Ali Han’ın başkanlığa soyunması tüm spor kamuoyu tarafından istenirken, taraftarlar sosyal medyada M. Ali Han’ın başkan olması için bir kampanya başlatmış ve bu çağrı çığ gibi büyümüştü.
Babayiğit Mehmet Ali Han’ın sosyal medya hesabından “Bu Şarkı Burada Bitmez” paylaşımı, Karaman’da heyecan yaratmış ve Han’ın yeniden dönüş için ışık yaktığı şeklinde yorumlanmıştı. Ne var ki; M. Ali Han’ın Karaman’dan bir adım atılmasını beklediği ve Karaman adına birlik-beraberlik içerisinde yola çıkılarak, takımı şampiyonluğa taşımak için her kesimin elini taşın altına koymasını beklediği öğrenildi.
SÜLEYMAN HAN NE DİYOR?
Bu sezon adeta bir tarih yazarak, tek başına takımın yükünü omuzlayan ve Karaman FK’yı ligde tutmayı başaran Süleyman Han’ın istifasının ardından ne düşündüğü ise merak konusu oldu. Yeniden başkanlığı düşünmeyen Süleyman Han, takımın yaşaması ve başarılı olması adına kendi adına her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu belirterek:
“Bu işi başaracak, güvenli bir ismin takımı alması halinde ben elimden geleni fazlası ile yapacağım. Alacaklarımın büyük bölümünden feragat etmeye hazırım ve bununla birlikte maddi olarak da destek olacağımı söyledim. Bir nefer gibi görevim olsun olmasın yine gece-gündüz çalışmaya hazırım.”
DIŞARDAN TALİPLER VAR!
Karaman FK genel kurul öncesi takıma talip kimsenin çıkmaması üzerine İzmir’den ve Ankara’dan bazı grupların Karaman FK’yı almak adına girişimlerinin olduğu ortaya çıktı.
Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız Başkan Süleyman Han, iki grubun kendisi ile temasa geçtiğini doğrulayarak:
“İzmir ve Ankara’dan beni aradılar ve Karaman FK’ya talip oldular. Kulübü hemen AŞ’ye çeviren ve biz alalım diyorlar. Ben bu formüle sıcak bakmıyorum. Karaman FK, Karaman’ın takımıdır ve başkanı ile yönetimi Karaman’dan olmalıdır. Böyle bir vebalim altına girmem söz konusu bile olamaz. Ancak talip çıkmaz ve takım ortada kalırsa, sonrası beni düşündürüyor. Bunun için herkesin konu üzerinde hassasiyet göstermesini bekliyorum.”