"Erdoğan ülkeyi batırdı"

TAKİP ET

Ak Parti’den Karaman Belediye Meclis üyesi seçilen ve ses kaydı sosyal medyada yayınlanması üzerine görevinden istifa eden Zekeriya Yarar’ın, ses kaydında Ak Parti’ye oy vermediğini Mevlüt Akgün ve Ak Partililere söylediğini, Recep Tayyip Erdoğan’ın sisteminin ülkeyi batırdığı sözleri gündeme bomba gibi düştü.
Mahalli seçimlerde Ak Parti listelerinden Karaman Belediye Meclis üyeliğine aday gösterilen ve seçilerek meclise giren Zekeriya Yarar’ın,  sosyal medyaya düşen ses kaydının ardından istifa etmesi suların durulmasına yetmedi.
Yarar’ın sosyal medyaya düşen ses kayıtlarında sözleri şu şekilde:
“Ben oy vermedim. O zaman Mevlüt Akgün’e, partililere oy vermediğimi söyledim. En büyük yanlışı yaptı. Balkon konuşmasını dinledik, sanıl U dönüşü yaptı. Muharrem İnce aday olduğunda, bu adama sarı kart gösterelim dedim. Yanlış yaptı. Erdoğan’ın yaptığı sistem ülkeyi batırdı. Parlamenter sistem daha iyiydi. Geri dönüşü yok. Ben o zamanda oy vermedim. 2012’ye kadar Ak Partiye oy verdim, sonra vermedim. Ben MHP’liyim, ama ömrümde MHP’ye bir kez oy verdim. CHP’ye 2 dönem başkanlıkta oy verdim.”
Ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Zekeriya Yarar, Karaman Belediye Meclis üyeliği ve Ak Parti’den istifa ederken, yerine ise 1.yedek olan Özlem Attar, Ak Parti’nin yeni Karaman Belediye Meclis üyesi oldu.