En ucuz kurbanlıklar Karaman'da

TAKİP ET

Artan maliyetlere rağmen Karaman'daki kurbanlık fiyatları Türkiye çapında adından söz ettiriyor

Kurban Bayramı’na 1 ay kala kurbanlık piyasasında fiyatlar belirlenmeye başladı. Geçtiğimiz yıl Karaman’daki küçükbaş kurbanlık fiyatları canlı kilo bazında kilo başı 110 – 130 TL arasında değişirken bu yıl 250 – 260 TL arasında satılıyor. Karaman’daki kurbanlık fiyatlarının geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 artış göstermesine rağmen Türkiye’deki birçok ile göre Karaman’daki fiyatların tabanda olduğunu söyleyen Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, “Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla vatandaşlar, kurbanlık hayvanlarını almaya devam ediyor. Artan maliyetlere nazaran Karaman’daki kurbanlık küçükbaş fiyatları diğer illere göre çok ucuz. Hatta Karaman’ın Türkiye’deki en ucuz kurbanlık satışının yapıldığı il olarak zikretmek yanlış olmaz. 11 ay boyunca çalışan, emek veren üreticiyi kurtaran fiyat 250 liradır. Yani 45 kilo ağırlığındaki kuzu ve keçilerin fiyatı 11 bin 250 TL, 55 kilogram ağırlığındaki koyun ve keçilerin ise 11 bin TL’den satılacağı öngörülüyor" dedi.
KURBANLIĞINIZI GÖREREK ALIN
Ayrıca kurban alırken birçok detaya dikkat edilmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Yaman, “Alınacak kurbanın yaşına, sağlık durumuna, ağız-burun akıntısına dikkat etmek gerekiyor. Kurban vasfını taşımayan hayvanların kurban pazarına alınmaması gerekiyor. Kurban olmayacak kadar kötü durumda olan hayvanlar kontrol edilerek satışı engellenmeli. Ayrıca kurbanlık alacak olan vatandaşlarımız mutlaka bizzat kendi kurbanlığını gidip, görüp sağlıklı olanı seçerek almalı” şeklinde konuştu.
İNTERNET KURBANCILIĞINA HAYIR
Kurbanın günümüzde amacından uzaklaştığını ifade eden Başkan Yaman, “Günümüzde özellikle internette kurbanlık satışı resmen bir sektör oldu. Maalesef bundan dolayı kurban bayramları zamanında kurbanlık durumu amacından çıkıyor. Her vakıf kurban kesimi işine girdi. İnternet üzerinden bir vakfa, derneğe para gönderiliyor. O etin ne zaman, hangi gün kesildiği bile belli olmuyor. Kurban, aileyle bir araya gelinerek kesilmeli. Mümkünse herkes kendi kurbanını kendi kesmeli. Ancak vatandaşımızın tercihine de bir şey diyemeyiz” açıklamasında bulundu.