En kalitesiz ekmek Karaman'da

TAKİP ET

Karaman’ın kanayan yaralarından bir tanesi kalitesiz ekmek. Tahıl ambarı iller arasında olan ve yüksek standartta buğday ve un üretimine rağmen, fırıncılar 3.sınıf ekmeği şehre yedirmeye devam ediyor. Maya basılan ve fırından alındığı andan itibaren bile bayatlayan, şekil olarak ekmek görüntüsü bile vermeyen bu kalitesiz ekmeği yemeyi Karaman olarak hak etmiyoruz.
NEDEN KALİTESİZ EKMEK
Fırıncılar yıllardır ekmekte çeşitlilikten kaçarken, ekmeğin kalitesi ise oldukça düşük. Çevre illere bakıldığı anda, ekmek oldukça yüksek kaliteli ve ekmek demeye değer şekilde karşımıza çıkıyor. İşin ilginç tarafı ise Konya’da kaliteli ekmek üretimi yapan fırınların birçoğu da unu Karaman’dan temin ediyor ve çok yüksek kalitede ekmek üretiyorlar.
Türkiye’nin en kalitesiz ve tatsız ekmeğinin Karaman’da üretildiği bir gerçek. 
 Abartısız, ülkemizin en kötü, en kalitesiz, en tatsız ekmeğini Karamanlılar olarak bizler yiyoruz. Bu gastronomi şehri olduğunu iddia eden bir kente hiç yakışmıyor. 
EKMEĞİN STANDARDI OLMALI
Ekmeğe mutlaka bir standart getirilmeli. Ekmeğin standardı olmalı, unun niteliği mayanın niteliği hazırlanış şekli standardı olmalı. Ekmek de sağlıklı koşullarda üretilmeli. Maalesef hiç biri yok. Karaman halkı bunu hak etmiyor.
FİYAT KONUSU AYRI BİR KOAS
Kalitesiz ekmekte zirveyi ele geçiren Karaman'da fiyat konusu ayrı bir kaos. Son yapılan zamlarla birlikte şehirde ekmeğin fiyatı 7.50 lira olarak belirlendi ne var ki, fiyat da tam bir kaos yaşanıyor. 3.50 liraya satan da var, 7.50 liraya veren fırınlarda var. 3.50, 4.00, 5.00, 6.50 kuruştan ekmek halka sunuluyor. Bir ekmekte aradaki fark ise adeta uçurum.