El gider gardaş kalır

TAKİP ET

Karaman Valisi H. Engin Sarıibrahim Kırgızistan ile Doğu Türkistan sınırında meydana gelen, Kazakistan ve Özbekistan’ı da etkileyen depreme ilişkin açıklama yaptı. Vali Sarıibrahim, “Depremde herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamasını temenni ediyorum.
Depremden etkilenen tüm soydaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
6 Şubat depremlerinde bize uzattığınız kardeş elini unutmadık! Su gider taş kalır, el gider gardaş kalır. Rabbim yardımcınız olsun, beterinden korusun” dedi

DOĞU TÜRKİSTAN'DA ŞİDDETLİ DEPREM

Deprem, Doğu Türkistan'ın Aksu kentinin Üç Turfan kasabasında hissedildi. Sarsıntı, yerin 22 kilometre derinliğinde 7 büyüklüğünde meydana geldi. ABD Jeoloji Araştırmaları Kurumu, depremin merkez üssünü Doğu Türkistan'daki Aykol kasabası olarak değiştirdi. Deprem, Doğu Türkistan'ın birçok şehrinde şiddetli bir şekilde hissedildi.

 

ÇİN’İN DİJİTAL AMBARGOSU DEVAM EDİYOR

Depremin merkez üssünde yer alan vatandaşlar, sosyal medyada yaşadıkları paniği paylaştı. Birçok insan, panikle sokaklara döküldü. Ancak, Doğu Türkistan’daki sıkı dijital denetim sağlıklı bilgi almayı zorlaştırıyor. Çin yanlısı propaganda medyaları, Çin yönetiminin bölgeye ekip gönderdiğini ifade ettiği belirtiliyor. Ancak, bu bilgiyi teyit edebilecek herhangi bir kanal bulunmuyor.